מלבי אישי טעים וקל להכנה
מתכון של השף גדעון קסה, רשת אווזי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
למלבי:
- 1ליטרחלב
- 1קופסאשמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- 8כפותקורנפלור (80 גרם)
- ½כוססוכר (100 גרם)
- 1-2כףמי ורדים לפי הטעם (או מי זהר למי שאוהב)
לסירופ:
- ½כוסמים
- ⅔כוססוכר
- 1כפיתמי ורדים
- 1כפיתצבע מאכל אדום
הגשה
- קוקוס טחון
- פיסטוקים גרוסים או בוטנים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מלבי אישי טעים וקל להכנה?
- 1למלבי: בסיר קטן שמים שמנת מתוקה, חלב (שומרים חצי כוס בצד) וסוכר ומביאים לסף רתיחה. בינתיים מערבבים יחד בקערית קטנה את הקורנפלור עם חצי כוס החלב לתערובת אחידה.
- 2כשתערובת השמנת רותחת מוסיפים פנימה תוך כדי טריפה נמרצת את תערובת הקורנפלור. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את המלבי תוך כדי טריפה עד שהוא מסמיך ורותח.
- 3מסירים מהאש, מוסיפים פנימה תמצית ורדים ומערבבים היטב. מחלקים את המלבי בין כלים/כוסות אשיות או בעקרת הגשה מרכזית. מצננים במקרר במשך כמה שעות או עד שהמלבי קר לחלוטין.
- 4סירופ הוורדים: בסיר קטן שמים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-1-2 דקות לאחר הרתיחה, עד שכל הסוכר נמס לחלוטין. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה תמצית ורדים וצבע מאכל לפי הטעם ומערבבים היטב.מצננים את הסירופ לחלוטין לפני ההגשה.
- 5ההגשה: מעל כל מלבי שמים מעט סירופ ומקשטים בפיסטוקים וקוקוס טחון. מגישים מיד.
- רוצים מלבי פרווה או טבעוני? מחליפים את החלב והשמנת בחלב קוקוס וקרם קוקוס.