מלבי אישי טעים וקל להכנה
מתכון של השף גדעון קסה, רשת אווזי
מצרכים
- חומרים ל-6 מנות:
- למלבי:
- 500 גר' קצפת צמחית
- 80 גר' קורנפלור
- 500 מ"ל (כ- 2/3 1 כוסות) מים
- 10 כפות סוכר
- 2 כפות מי ורדים (או מי שושנים)
- 6 תבניות אישיות של 150 גר'
- לסירופ:
- 2/3 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית מי ורדים
- 1 כפית צבע מאכל אדום
- לקישוט:
- 100 גר' בוטנים קצוצים גס
- 100 גר' שבבי קוקוס
אופן ההכנה
- 1. מכינים את המלבי: יוצקים לתוך סיר ( 2-3 ליטר) את קצפת, הסוכר, הקורנפלור ומי הורדים.
- 2. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, ממשיכים לערבב דקה או שתיים ומכבים את האש.
- 3. מוזגים לתוך התבניות האישיות.
- 4. מכניסים למקרר למשך 45 דקות.
- 5. מכינים את הסירופ: יוצקים לתוך סיר קטן את הסוכר, המים, מי הורדים וצבע המאכל.
- 6. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. (בזהירות).
- לאחר מס' דקות מורידים מהאש.
- 7. יש להגיש את הסירופ קר.
- 8. מכינים את הקישוט: מפזרים במחבת את הבוטנים ושבבי הקוקוס, ומערבבים כל כמה שניות עד שהתערובת הופכת לזהובה יש להוריד מהאש.
- 9. הגשה: הופכים את המלבי על צלחת, בוזקים את סירופ מעל המלבי, מפזרים את תערובת הבוטנים ושבבי הקוקוס הקלויים.