וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מלבי אישי טעים וקל להכנה

מתכון של השף גדעון קסה, רשת אווזי

מתכון מאת: מערכת וואלה

מלבי של מסעדת אווזי.
מלבי של מסעדת אווזי

מצרכים למתכון

  • למלבי:

    • 1ליטרחלב
    • 1קופסאשמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
    • 8כפותקורנפלור (80 גרם)
    • ½כוססוכר (100 גרם)
    • 1-2כףמי ורדים לפי הטעם (או מי זהר למי שאוהב)
  • לסירופ:

    • ½כוסמים
    • כוססוכר
    • 1כפיתמי ורדים
    • 1כפיתצבע מאכל אדום
  • הגשה

    • קוקוס טחון
    • פיסטוקים גרוסים או בוטנים

אופן ההכנה

איך מכינים מלבי אישי טעים וקל להכנה?

  • 1
    למלבי: בסיר קטן שמים שמנת מתוקה, חלב (שומרים חצי כוס בצד) וסוכר ומביאים לסף רתיחה. בינתיים מערבבים יחד בקערית קטנה את הקורנפלור עם חצי כוס החלב לתערובת אחידה.
  • 2
    כשתערובת השמנת רותחת מוסיפים פנימה תוך כדי טריפה נמרצת את תערובת הקורנפלור. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את המלבי תוך כדי טריפה עד שהוא מסמיך ורותח.
  • 3
    מסירים מהאש, מוסיפים פנימה תמצית ורדים ומערבבים היטב. מחלקים את המלבי בין כלים/כוסות אשיות או בעקרת הגשה מרכזית. מצננים במקרר במשך כמה שעות או עד שהמלבי קר לחלוטין.
  • 4
    סירופ הוורדים: בסיר קטן שמים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-1-2 דקות לאחר הרתיחה, עד שכל הסוכר נמס לחלוטין. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה תמצית ורדים וצבע מאכל לפי הטעם ומערבבים היטב.מצננים את הסירופ לחלוטין לפני ההגשה.
  • 5
    ההגשה: מעל כל מלבי שמים מעט סירופ ומקשטים בפיסטוקים וקוקוס טחון. מגישים מיד.
  • רוצים מלבי פרווה או טבעוני? מחליפים את החלב והשמנת בחלב קוקוס וקרם קוקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully