מלבי מסורתי עם נגיעות של פטל אדום ופיסטוק
לבן מסורתי עם נגיעות של אדום פטל וירוק פיסטוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 מל' שמנת מתוקה (2 מכלים)
- 500 מל' חלב (2 כוסות)
- 160 גר' סוכר (3/4 כוס)
- 1 כפית שטוחה מי ורדים
- 14 גר' ג'לטין
- לרוטב:
- 200 גר' תותים טריים או פטל אדום
- 1-2 כפות סוכר דק
- 1 כפית רום איכותי
- לקישוט:
- פיסטוקים קצוצים
- שבבי קוקוס
אופן ההכנה
- הכנת המאלבי:
- 1. מרתיחים את החלב עם השמנת והסוכר תוך כדי בחישה.
- 2. מערבבים את הג'לטין ברבע כוס מים.
- 3. לאחר רתיחת החלב מוסיפים את הג'לטין תוך כדי בחישה ואת מי הורדים. מערבבים ומסננים לתוך קערה שמונחת על כלי עם מי קרח.
- 4. מצננים לטמפרטורת החדר תוך כדי בחישה. יוצקים לכלי הגשה ומצננים למשך לילה.
- הכנת הרוטב והגשת המנה:
- 1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בבלנדר.
- 2. מגישים על מצע רוטב תות ומפזרים שבבי פיסטוק וקוקוס.