אנטיפסטי של ירקות דורש מעט הכנה, אבל אם מכינים אותו כמו שצריך, הוא תענוג אמיתי.
ההמלצה של השפית תמר כהן-צדק ממסעדת הס 4 היא להכין כל ירק בנפרד, כיוון שכל אחד מהם דורש טיפול מעט שונה - השילוש הקדוש שהוא מלח, פלפל ושמן זית, אבל לחלק מהם (כמו הבטטות) נוסיף מעט סוכר, חלק (הבצלים) יקבל שפריץ של יין לבן, והחצילים, למשל, יזכו לקצת חומץ בלסמי.
הטיפים
- את הירקות ניתן לשמור בכלים אטומים במקרר עד 4 ימים ולהגיש בטמפרטורת החדר.
- חוץ מהלהגיש אותם כפלטה צבעונית במרכז השולחן אפשר בהחלט להעשיר איתם סלטים ירוקים.
אנטיפסטי בטטות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3-4בטטות
- מעטמלח
- מעטסוכר
- מעטפלפל שחור
- שמן זית
- 2-3ענפי טימין
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים אנטיפסטי בטטות?
- 1שוטפים ומקרצפים את הבטטות היטב ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ, עם הקליפה.
- 2מניחים את פרוסות הבטטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. זורים בצורה אחידה מלח, פלפל ומעט סוכר. מוסיפים שמן זית ומעסים מעט בעזרת הידיים או מברישים בעזרת מברשת לקבלת תוצאה אחידה.
- 3מניחים את ענפי הטימין מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-20-15 דקות.
אנטיפסטי קישואים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3-4קישואים או זוקיני (רצוי צרים וקטנים)
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים אנטיפסטי קישואים?
- 1שוטפים את הקישואים היטב ופורסים עם הקליפה לפרוסות בעובי בינוני.
- 2מתבלים את פרוסות הקישואים במלח, פלפל שחור ושמן זית ומעסים עם הידיים.
- 3מסדרים בשכבה אחת על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות.
אנטיפסטי כרובית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1כרובית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- מיץ לימון
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים אנטיפסטי כרובית?
- 1מפרקים את הכרובית לפרחים, משרים במים קרים עם מלח כ-10 דקות ומסננים.
- 2מערבבים את פרחי הכרובית בקערה עם מעט מלח, פלפל ושמן זית.
- 3מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית מרופדת נייר אפייה בשכבה אחת ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לפני ההגשה סוחטים מעט מיץ לימון.
אנטיפסטי סלק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2-3סלקים עם הקליפה
- 3שיני שום פרוסות
- 2כפותחומץ הדרים (או חומץ טבעי אחר)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים אנטיפסטי סלק?
- 1מבשלים את הסלקים עם הקליפה בסיר עם מים עד לכיסוי ומעט מלח. כשהסלקים מתרככים, אבל לא רכים מדי, מוציאים, מצננים ומקלפים.
- 2פורסים את הסלק לפרוסות ומניחים בכלי נקי. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית, חומץ ושום טרי.
אנטיפסטי פלפלים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2-3פלפלים (אפשר לשלב אדומים עם צהובים או כתומים)
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- מלח גס
- 2כפותחומץ הדרים (או חומץ טבעי אחר)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים אנטיפסטי פלפלים?
- 1מניחים את הפלפלים בשלמותם בתבנית מרופדת נייר אפיה.
- 2משמנים את הפלפלים, זורים מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, או עד שהקליפה משחימה.
- 3מעבירים את הפלפלים בעודם חמים לכלי אטום או לשקית וסוגרים אותה. כשהפלפלים מתקררים מקלפים את הקליפות, חותכים לשמיניות ומסירים את הגרעינים. מעבירים לכלי נקי ומתבלים במלח, פלפל ובחומץ.
אנטיפסטי חציל
מתכון מאת:
10 דקות עבודה,50 דקות סה"כ
מצרכים למתכון
- 1חציל (רצוי לא עבה מידי, ארוך וקל)
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
- 1כףחומץ בלסמי
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים אנטיפסטי חציל?
- 1פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- 2מתבלים את פרוסות החציל במלח, פלפל, חומץ בלסמי ושמן זית. מסדרים בשכבה אחת על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-40 דקות.
אנטיפסטי בצלים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3-4בצלים גדולים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- ½כוסיין לבן
- שמן זית
- 2-3ענפי טימין
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים אנטיפסטי בצלים?
- 1חותכים את הבצלים (אפשר עם הקליפה) לחצאים או רבעים.
- 2מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים במלח, פלפל, ושמן זית. מוסיפים את היין הלבן ואת ענפי הטימין ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות.
אנטיפסטי שעועית ירוקה
מתכון מאת:
10 דקות עבודה,קלי קלות
מצרכים למתכון
- 250גרםשעועית ירוקה
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
- מיץ לימון
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים אנטיפסטי שעועית ירוקה?
- 1מרתיחים מים בסיר וחולטים את השעועית כדקה.
- 2מסננים ושוטפים במים קרים. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.