פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אנטיפסטי צבעוני

      אנטיפסטי של ירקות דורש מעט הכנה, אבל אם מכינים אותו כמו שצריך, הוא תענוג אמיתי. ההמלצה של תמר כהן -צדק היא להכין כל ירק בנפרד כיוון שכל אחד דורש טיפול מעט שונה.

      3 מדרגים / 3.23 כוכבים

      אנטיפסטי ירקות של תמר כהן צדק (מערכת וואלה! NEWS , מתן שופן)
      אנטיפסטי ירקות של תמר כהן צדק (מערכת וואלה! NEWS , מתן שופן)

      מצרכים

      • בטטות:
      • 3-4 בטטות צרות
      • מלח
      • סוכר
      • פלפל
      • שמן זית
      • ענפי טימין
      • קישואים:
      • 3-4 קישואים (רצוי צרים וקטנים)
      • מלח
      • פלפל
      • שמן זית
      • כרובית:
      • 1 כרובית יפה ולבנה
      • מלח
      • פלפל
      • שמן זית
      • מיץ לימון
      • בצלים:
      • 3-4 בצלים גדולים
      • מלח
      • פלפל
      • שמן זית
      • 1/2 כוס יין לבן
      • טימין
      • סלק:
      • 2-3 סלקים עם הקליפה
      • 2 כפות חומץ טבעי (הדרים)
      • מלח
      • פלפל
      • שמן זית
      • 4 שיני שום פרוסות
      • חציל:
      • 1 חציל
      • מלח
      • פלפל
      • שמן זית
      • 1 כף חומץ בלסמי
      • פלפל:
      • 2-3 פלפלים
      • שמן זית
      • מלח
      • פלפל
      • מלח גס
      • 2 כפות חומץ טבעי (הדרים)
      • שעועית ירוקה:
      • 250 גרם שעועית ירוקה
      • מלח
      • פלפל
      • שמן זית
      • מיץ לימון

      אופן ההכנה

      • 1. לבטטות: שוטפים את הבטטות היטב ופורסים לפרוסות עם הקליפה. מניחים את פרוסות הבטטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, זורים בצורה אחידה, מלח, פלפל ומעט סוכר. מוסיפים שמן זית ומעסים מעט בעזרת הידיים או מברישים בעזרת מברשת לקבלת תוצאה אחידה. מניחים את ענפי הטימין ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.
      • 2. לקישואים: שוטפים את הקישואים היטב. פורסים עם הקליפה לפרוסות. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות.
      • 3. לכרובית: מפרקים את הכרובית לפרחים ומשרים במים קרים עם מלח כ-10 דקות ומסננים. מערבבים את פרחי הכרובית בקערה עם מעט מלח, פלפל ושמן זית. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לפני ההגשה סוחטים מעט מיץ לימון.
      • 4. לבצלים: חותכים את הבצלים (אפשר עם הקליפה) לחצאים או רבעים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים במלח, פלפל, ושמן זית. מוסיפים את היין הלבן ואת ענפי הטימין ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות.
      • 5. לסלקים: מבשלים את הסלקים עם הקליפה בסיר עם מים עד לכיסוי ומעט מלח. כשהסלקים מתרככים, אבל לא רכים מידי. מוציאים, מצננים ומקלפים. פורסים את הסלק לפרוסות, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית, חומץ ושום טרי.
      • 6. לחציל: פורסים את החציל לפרוסות ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתבלים במלח, פלפל, חומץ בלסמי ושמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
      • 7. לפלפלים: מניחים את הפלפלים השלמים בתבנית מרופדת נייר אפיה. משמנים את הפלפלים, זורים מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות או עד שהקליפה משחימה. מעבירים את הפלפלים בעודם חמים לכלי אטום או לשקית וסוגרים אותה. כשהפלפלים מתקררים מקלפים את הקליפות, חותכים לשמיניות ומסירים את הגרעינים. מתבלים במלח, פלפל ובחומץ.
      • 8. לשעועית ירוקה: מרתיחים מים בסיר וחולטים את השעועית כדקה. מסננים ושוטפים במים קרים. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -