וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטה בפסטו סלק אפוי

צבעו הסגול עמוק של הסלק יחד עם טעמו המתקתק הופך אותו לשילוב נפלא כמעט בכל מנה. הפעם בחרנו לצבוע בטעמיו פסטה עם אגוזי מלך וגבינת עיזים.

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 1/2 חבילת פסטה קזרצ'ה (חונקי כמרים)
  • 3 סלקים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לשמיניות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • חופן אגוזי מלך
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1/2 חבילה גבינת עיזים, חתוכה לעיגולים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. שמים את הסלקים החתוכים בקערה, מזלפים מעל 2-3 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים 45-50 דקות, עד להתרככות.
  • 3. מעבירים את הסלקים האפויים למעבד מזון וטוחנים לממרח, יחד עם אגוזי המלך, השום ו-2-3 כפות נוספות של שמן זית.
  • 4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ולא שופכים את מי הבישול.
  • 5. במחבת רחבה מעל להבה בינונית, שמים את רוב ממרח הסלק האפוי, מוסיפים מצקת או שתיים ממי הבישול של הפסטה ומערבבים ליצירת רוטב.
  • 6. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים עד שהיא נעטפת ברוטב ונצבעת בצבע סגול. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 7. מגישים עם אגוזי מלך קצוצים ועיגולי גבינת עיזים.
  • 8. טיפ: מומלץ להכין את ממרח הסלק בכמות כפולה, הוא נשמר במקרר כשבוע וטוב גם לכריכים או למילוי מאפים.
  • מאפה סלק וגבינה

  • מתכון לניוקי סלק ברוטב שמנת וגבינת גורגונזולה

  • סגול עז: מרק סלק אפוי

  • סיר פתיתים עם ירקות ופרגיות

  • אנלוטי תרד וגבינה

  • סלט פסטה איטלקי

  • פסטה עם קרעי דג

  • פפרדלה בשמנת, בטטה וגבינת עיזים

  • סלט פסטה וברוקולי

  • ליגוויני בחמאת לימון וארטישוק

  • טליאטלה בקרם בטטה וצנוברים

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully