- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. שמים את הסלקים החתוכים בקערה, מזלפים מעל 2-3 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים 45-50 דקות, עד להתרככות.
-
- 3. מעבירים את הסלקים האפויים למעבד מזון וטוחנים לממרח, יחד עם אגוזי המלך, השום ו-2-3 כפות נוספות של שמן זית.
-
- 4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ולא שופכים את מי הבישול.
-
- 5. במחבת רחבה מעל להבה בינונית, שמים את רוב ממרח הסלק האפוי, מוסיפים מצקת או שתיים ממי הבישול של הפסטה ומערבבים ליצירת רוטב.
-
- 6. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים עד שהיא נעטפת ברוטב ונצבעת בצבע סגול. טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 7. מגישים עם אגוזי מלך קצוצים ועיגולי גבינת עיזים.
-
- 8. טיפ: מומלץ להכין את ממרח הסלק בכמות כפולה, הוא נשמר במקרר כשבוע וטוב גם לכריכים או למילוי מאפים.