סלט מנגולד של ננוצ'קה
מסעדת ננוצ'קה הגרוזינית התמקצעה בשנים האחרונות בטיפול בירקות לאחר המעבר לטבעונות. הנה הגרסה שלה לסלט מנגולד
סלטים במסעדת ננוצ'קה (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- מרכיבים ל-4 סועדים:
- 3 חבילות מנגולד
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
- 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות דק
- 200 גרם אגוזי מלך טחונים גס
- 100 מ"ל חומץ בין יין
- תערובת אוצחו סונלי (תבלין גיאורגי נפוץ. ניתן להשיג בקלות בשוק לוינסקי בת"א או במעדניות המתמחות באוכל רוסי)
- מלח
- 1. מפרידים את עלי המנגולד מהענפים וחולטים במים רותחים (על כל ליטר מים מוסיפים כפית מלח) למשך דקה. לאחר מכן סוחטים מעט ומצננים.
- 2. לאחר שהעלים התקררו, קוצצים אותם דק ומניחים בקערה רחבה.
- 3. מוסיפים את כל שאר המרכיבים לקערה, מערבבים ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה