וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חטיפי ברוקולי בסטייל הודי

אבי ביטון מכין בהשראת מסעדת מהרג'ה נגיסי ברוקולי מטריפים

מתכון מאת: אבי ביטון, עץ הזית

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: 15-20 קציצות
  • לקציצות:
  • 2 כוסות ברוקולי קצוץ, רצוי טרי או מופשר ומסונן מנוזלים
  • 2 כוסות קמח חומוס
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כף כוסברה טחונה
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית צ'ילי
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כוס מים
  • 1 שקית א. אפייה
  • שמן לטיגון
  • לצ'אטני קוקוס:
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) שבבי קוקוס
  • 1/2 כוס עלי כוסברה טריים
  • פלפל חריף טרי, לפי הטעם
  • 4-5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, מקולף (או יותר, לפי הטעם)
  • 3 כפיות כמון טחון
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 2 לימונים בינוניים סחוטים למיץ
  • 1- 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה

  • 1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות יחד עד לקבלת תערובת יציבה ומעט דביקה. מניחים בצד.
  • 2. בינתיים מכניסים למעבד מזון עם להב מתכת את מרכיבי הצ'טני עם חצי מכמות המים ומתחילים לטחון. מוסיפים עוד מים לפי הצורך עד לקבלת מרקם שלך מטבל חלק. טועמים תיבול ומתקנים. המטבל צריך להיות בעל טעם מעט חריף עם טעמי קוקוס מודגשים.
  • 3. מחממים שמן לטיגון עמוק ובעזרת שתי כפות (ראה וידיאו), יוצרים קציצות בינוניות ומכניסים ישר לתוך השמן החם.
  • 4. מוציאים את הקציצות המוכנות למגש מרופד נייר סופג ומגישים יחד עם צ'אטני הקוקוס החריף.
  • פסטה ברוטב ברוקולי

  • פשטידת ברוקולי וכרובית

  • קציצות ברוטב מטבוחה

  • משמשיה עם כופתאות בשר

  • נזיד שעועית שחורה עם תרד וכדורי בשר

  • קציצות אבוחצירא

  • קדירת קציצות עם פול ירוק

  • קציצות דגים ברוטב מטבוחה

  • מרק עוף עם גונדי

  • קציצות פראסה

  • קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

  • חמין פרסי (חאלה ביבי)

  • סופריטו קציצות פריקי

  • קציצות בשר עם שעועית ירוקה

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully