חטיפי ברוקולי בסטייל הודי
אבי ביטון מכין בהשראת מסעדת מהרג'ה נגיסי ברוקולי מטריפים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 15-20 קציצות
- לקציצות:
- 2 כוסות ברוקולי קצוץ, רצוי טרי או מופשר ומסונן מנוזלים
- 2 כוסות קמח חומוס
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
- 1 כף כוסברה טחונה
- 1 כף כמון
- 1 כפית צ'ילי
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 1 כוס מים
- 1 שקית א. אפייה
- שמן לטיגון
- לצ'אטני קוקוס:
- 1/2 1 כוסות (150 גרם) שבבי קוקוס
- 1/2 כוס עלי כוסברה טריים
- פלפל חריף טרי, לפי הטעם
- 4-5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, מקולף (או יותר, לפי הטעם)
- 3 כפיות כמון טחון
- 1/2 1 כפיות מלח
- 2 לימונים בינוניים סחוטים למיץ
- 1- 1/2 1 כוסות מים פושרים
- 1 כפית סוכר
אופן ההכנה
- 1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות יחד עד לקבלת תערובת יציבה ומעט דביקה. מניחים בצד.
- 2. בינתיים מכניסים למעבד מזון עם להב מתכת את מרכיבי הצ'טני עם חצי מכמות המים ומתחילים לטחון. מוסיפים עוד מים לפי הצורך עד לקבלת מרקם שלך מטבל חלק. טועמים תיבול ומתקנים. המטבל צריך להיות בעל טעם מעט חריף עם טעמי קוקוס מודגשים.
- 3. מחממים שמן לטיגון עמוק ובעזרת שתי כפות (ראה וידיאו), יוצרים קציצות בינוניות ומכניסים ישר לתוך השמן החם.
- 4. מוציאים את הקציצות המוכנות למגש מרופד נייר סופג ומגישים יחד עם צ'אטני הקוקוס החריף.