וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פורל בצ'ימיצ'ורי

השף שאול בן אדרת מכין ב-15 דקות ארוחה עשירה של פילה פורל בתנור עם צ'ימיצ'ורי טרי וקרם אפונה

מתכון מאת: שאול בן אדרת, מערכת וואלה!

מצרכים למתכון

  • כמות: 4 מנות
  • לדגים בתנור:
  • 4 דגי פורל מפולטים ונקיים מעצמות
  • שמן זית
  • 8 פרוסות לימון דקות
  • מלח גס ופלפל גרוס
  • לצ'ימיצ'ורי:
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • ענף טראגון מופרד לעלים (רשות)
  • 4 כפות חומץ תפוחים
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • לקרם אפונה:
  • 2 כוסות אפונה קפואה ומופשרת
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • מלח ופלפל
  • להגשה:
  • עלי קייל טריים
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  • 1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. קרם האפונה: מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח, חולטים את האפונה ל-2 דקות, מסננים ושוטפים מיד במים קרים.
  • 3. טוחנים במעבד מזון את האפונה עם השמן, השום והמלח והפלפל לקרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 4. הדגים: מושחים את נתחי הדג בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה.
  • 5. מניחים מעל כל דג 2-3 פרוסות לימון ומכניסים לתנור למשך 10 דקות.
  • 6. הצ'ימיצ'ורי והקייל: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הצ'ימוצי'רי ובמחבת עם שמן חם מטגנים את הקייל כ-3 דקות עד שהופך פריך ומעבירים לנייר סופג
  • 7. ההגשה: מניחים על הצלחת מקרם האפונה, לצידו את פילה הפורל על הלימונים, מעליוו מעט צ'ימיצ'ורי טרי ואת עלי הקייל הפריכים.
  • מרק דגים לקוסקוס

  • דניס אפוי עם צ'ימיצ'ורי מורינגה

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • פסטה עם קרעי דג

  • פסטה סרדינים

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • תבשיל שקשוקה בסגנון ספרדי

  • סלט "כל העגבניות"

  • ברמונדי שלם על תבשיל כרישה

  • גספצ'ו אפונה עם טרטר דג

  • פילה לברק בכוסברה ושום

  • פלאפל עם חציל קלוי

  • פלפל חריף ממולא דג

  • בול טונה וירוקים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully