סביצ'ה שורשים מעל ברוסקטה
השף אסף זילברשטיין ממסעדת ריפאבליק מלמד כיצד להכין סביצ'ה ומוסיף לקוביות הדג הטריות, ירקות שורש עונתיים ובוטנים קצוצים ומניח מעל לחם קלוי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 2 מנות (ניתן להכפיל כמויות לפי הצורך)
- לסביצה:
- 140 גרם פילה דג לבן (מוסר, דניס, אינטיאס מקומי וכו') ללא עור
- 1/4 בצל סגול קצוץ
- 1/4 קולורבי קצוץ
- 1/2 שומר טרי פרוס דק דק
- 3-4 צנוניות פרוסות דק
- 2 גבעולי בצל ירוק פרוס דק
- 2 כפות בוטנים קלויים קצוצים דק (ללא קליפה)
- 1 לימון סחוט למיץ
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
- מעט צ'ילי קצוץ דק (לפי הטעם)
- להגשה:
- 2 פרוסת לחם מחמצת או לבן (או 4-5 פרוסות באגט)
- עוד קצת בוטנים קצוצים
אופן ההכנה
- 1. קולים את פרוסות הלחם בטוסטר בתנור או על מחבת.
- 2. חותכים את פילה הדג לקוביות גסות.
- 3. בקערה מערבבים את קוביות הדג עם הבצל הסגול, הקולרבי הקצוץ, הצנוניות, הבצל הירוק, השומר והבוטנים הקצוצים יחד עם מיץ הלימון, השמן, הצי'לי, המלח והפלפל.
- 4. מניחים על כל צלחת ברוסקטה (הלחם הקלוי), מעליה מניחים מסביצ'ה הדג וירקות השורש, מקשטים במעט בוטנים קלויים קצוצים ומזלפים שמן זית. מגישים מיד.