וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דג צלוי עטוף באצות

במהלך ביקורו של אבי ביטון במסעדת סבידה השוכנת בעכו העניק לו דן שמולוביץ' מתכון לדג ים עטוף באצה, על מצע של קרם שורשים עדין.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • דג ים לבן טרי מפולט (לשאול את מוכר הדגים מה הכי טרי באותו היום)
  • מלח
  • פלפל
  • אצות אולווה (ניתן לקנות טריות או קפואות בחנויות טבע או דרך סיקורה) או לחילופין עלי גפן
  • שמן זית
  • קרם שורש סלרי:
  • 4 ראשי סלרי גדולים
  • 2 שיני שום
  • גבעול טימין
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם חמאה
  • פלפל
  • מלח
  • שמן זית
  • לקישוט (לא חובה) שבבי שקדים

אופן ההכנה

  • 1. קרם שורש סלרי: קולפים וחותכים את שורש הסלרי לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה.
  • 2. מניחים את כל מרכיבי קרם השורשים בסיר רחב, מכסים עם נייר אפייה. מביאים את הסיר לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה. מדי פעם מערבבים ומבשלים עד שהשורשים רכים (אפשר לבדוק את הרכות שלהם בעזרת קיסם שננעץ בתוך הירקות).
  • 3. טוחנים הכל במעבד מזון או בלנדר ומוסיפים קצת שמן זית תוך כדי טחינה עד למרקם קרמי.
  • 4. הדג: חותכים את הדג לקוביות של 3.5 ס"מ ומתבלים במלח ופלפל. ועוטפים כל קובייה באצה/ עלה הגפן.
  • 5. משמנים פלאנצ'ה וצולים 3 דקות מכל צד. מגישים על מצע קרם השורשים. אם רוצים מקשטים בשקדים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully