- 1. קרם שורש סלרי: קולפים וחותכים את שורש הסלרי לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה.
- 2. מניחים את כל מרכיבי קרם השורשים בסיר רחב, מכסים עם נייר אפייה. מביאים את הסיר לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה. מדי פעם מערבבים ומבשלים עד שהשורשים רכים (אפשר לבדוק את הרכות שלהם בעזרת קיסם שננעץ בתוך הירקות).
- 3. טוחנים הכל במעבד מזון או בלנדר ומוסיפים קצת שמן זית תוך כדי טחינה עד למרקם קרמי.
- 4. הדג: חותכים את הדג לקוביות של 3.5 ס"מ ומתבלים במלח ופלפל. ועוטפים כל קובייה באצה/ עלה הגפן.
- 5. משמנים פלאנצ'ה וצולים 3 דקות מכל צד. מגישים על מצע קרם השורשים. אם רוצים מקשטים בשקדים.