וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט גזרים צבעוניים

השף ברק יחזקאלי מנצל את פוריותה של האדמה בתקופה זו של השנה ומכין מדורת גזרים צבעוניים בכיבוי חמאת שום, צ'ילי ויין לבן, שתוסיף מעט פראיות לשולחן החג המסורתי.

מתכון מאת: ברק יחזקאלי, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • צרור גזרים צבעוניים (כתום, צהוב, לבן, אדום, שחור)
  • 1-2 כפות חמאה
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • צ'ילי אדום חריף קצוץ
  • 1/2 כוס יין לבן
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • ענפי מרווה או רוזמרין יבשים
  • ערק (מינימום 50% אלכוהול)

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את הגזרים לרצועות דקות וארוכות בעזרת קולפן ומכניסים לקערה עם מים קרים (רצוי עם קוביות קרח) עד שהם מתחילים להסתלסל.
  • 2. מסננים את רצועות הגזר המסולסלות ומתבלים במעט שמן זית, מלח אטלנטי ופלפל גרוס.
  • 3. בקלחת קטנה ממיסים חמאה, מוסיפים את השום והצ'ילי הקצוצים, מטגנים קלות עד שריח הארומה שלהם עולה (כחצי דקה), מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים בחצי.
  • 4. על צלחת חרס מניחים ענפי מרווה יבשים ומזלפים מעט ערק, מדליקים ומניחים מעל בערמה גבוהה את סלסולי הגזרים.
  • 5. שופכים את רוטב החמאה על הכל, האש תכבה ועשן יעלה מבין הגזרים ויעטוף אותם. מגישים ישר.
  • קאפקייקס גזר פיקנטיים

  • סלט עוף וירקות אסייתי

  • סלט פסטה וברוקולי

  • סלט כרובית צלויה ושעועית מש

  • אורז, טופו וירקות בחמאת בוטנים

  • סלט פנצנלה עם לחם מאתמול

  • אורז כרובית בלי פחמימות

  • סלט כרוב וגזר עם אטריות פריכות

  • חציל קלוי עם דובדבנים וטחינה

  • סלט כרובית

  • סלט ארטישוק ירושלמי טרי

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • ירקות שורש כבושים

  • סלט אטריות אסייתי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully