סלט גזרים צבעוניים

השף ברק יחזקאלי מנצל את פוריותה של האדמה בתקופה זו של השנה ומכין מדורת גזרים צבעוניים בכיבוי חמאת שום, צ'ילי ויין לבן, שתוסיף מעט פראיות לשולחן החג המסורתי.

מתכון מאת: ברק יחזקאלי, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • צרור גזרים צבעוניים (כתום, צהוב, לבן, אדום, שחור)
  • 1-2 כפות חמאה
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • צ'ילי אדום חריף קצוץ
  • 1/2 כוס יין לבן
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • ענפי מרווה או רוזמרין יבשים
  • ערק (מינימום 50% אלכוהול)

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את הגזרים לרצועות דקות וארוכות בעזרת קולפן ומכניסים לקערה עם מים קרים (רצוי עם קוביות קרח) עד שהם מתחילים להסתלסל.
  • 2. מסננים את רצועות הגזר המסולסלות ומתבלים במעט שמן זית, מלח אטלנטי ופלפל גרוס.
  • 3. בקלחת קטנה ממיסים חמאה, מוסיפים את השום והצ'ילי הקצוצים, מטגנים קלות עד שריח הארומה שלהם עולה (כחצי דקה), מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים בחצי.
  • 4. על צלחת חרס מניחים ענפי מרווה יבשים ומזלפים מעט ערק, מדליקים ומניחים מעל בערמה גבוהה את סלסולי הגזרים.
  • 5. שופכים את רוטב החמאה על הכל, האש תכבה ועשן יעלה מבין הגזרים ויעטוף אותם. מגישים ישר.
  • קאפקייקס גזר פיקנטיים

  • בול טונה וירוקים

  • סלט חסה ואנדיב בוינגרט פטל ודבש

  • סלט ישראלי עם פרגיות

  • תבשיל חיטה ולוביה עם כרישה ומנגולד

  • סלט ברוקולי וגרגירי חומוס ברוטב טחינה

  • אורז בר עם פטריות יער

  • גמבה מרוקאית

  • סלט "כל העגבניות"

  • סלט אביב עם ויניגרט סילאן

  • סלט כרובית

  • סלט סיני חמוץ-מתוק

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • סלט אטריות רענן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully