וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פלמוד ים תיכוני

אורי ירמיאס שנודע בכינויו אורי בורי מעניק לאבי ביטון את המתכון שלו לדג הפלמידה הלבנה. מנת דג פשוטה ומלאה בטעם

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • 800 ג' פילה דג פלמידה לבנה, נקי מאדרות
  • 10 מ"ל שמן זית
  • כף גדושה שום כתוש
  • 4 פרוסות דקות פלפל אדום חריף
  • 4 פרוסות דקות פלפל ירוק חריף
  • כף רוטב דגים של אנשובי מרוסק
  • מיץ מחצי לימון
  • עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן זית ומניחים את פילה הדג עם צד העור כלפי מטה.
  • 2. אחרי דקה וחצי הופכים את הדג, אחרי דקה וחצי נוספת מוציאים את הדג ומניחים בצד.
  • 3. מוסיפים למחבת את יתרת שמן הזית, מחממים מעט ומוסיפים לפי הסדר: פלפל חריף, אחרי דקה את השום (להיזהר לא להשחים), הלימון והאנשובי. טועמים ומוסיפים לפי הטעם.
  • 4. מחזירים את הדג למחבת, מחממים עוד דקה. מורידים מהאש ומפזרים את הכוסברה הקצוצה לפני ההגשה
  • דג פורל אפוי בבירה

  • קציצות דגים על קרם ערמונים

  • דג דניס אפוי

  • ספרינג רול ממולא בסלמון

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • דג מרוקאי בתנור עם תפוחי אדמה

  • ספגטי פרימוורה

  • פילה לברק בחמאת עגבניות

  • לברק אפוי בתנור עם ירקות

  • ברמונדי שלם על תבשיל כרישה

  • מיני קישים עם סלמון מעושן

  • בודהה בול סלמון

  • קרם אפונה עם פילה דניס ופסטו נענע שקדים

  • פילה לברק בכוסברה ושום

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully