פלמוד ים תיכוני
אורי ירמיאס שנודע בכינויו אורי בורי מעניק לאבי ביטון את המתכון שלו לדג הפלמידה הלבנה. מנת דג פשוטה ומלאה בטעם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 800 ג' פילה דג פלמידה לבנה, נקי מאדרות
- 10 מ"ל שמן זית
- כף גדושה שום כתוש
- 4 פרוסות דקות פלפל אדום חריף
- 4 פרוסות דקות פלפל ירוק חריף
- כף רוטב דגים של אנשובי מרוסק
- מיץ מחצי לימון
- עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן זית ומניחים את פילה הדג עם צד העור כלפי מטה.
- 2. אחרי דקה וחצי הופכים את הדג, אחרי דקה וחצי נוספת מוציאים את הדג ומניחים בצד.
- 3. מוסיפים למחבת את יתרת שמן הזית, מחממים מעט ומוסיפים לפי הסדר: פלפל חריף, אחרי דקה את השום (להיזהר לא להשחים), הלימון והאנשובי. טועמים ומוסיפים לפי הטעם.
- 4. מחזירים את הדג למחבת, מחממים עוד דקה. מורידים מהאש ומפזרים את הכוסברה הקצוצה לפני ההגשה