- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מכניסים את הארטישוקים עם שיני השום, הלימונים החתוכים והטמין לתוך קדירת חרס או ברזל יצוק כמו פויקה.
- 3. מזלפים את מיץ הלימון, שמן הזית והסילאן ומתבלים במלח הגס.
- 4. מכניסים לתנור החם לשעה.
- 5. מוציאים בזהירות מהסיר את הלימונים ושיני השום שנצלו עם הארטישוקים וטוחנים בבלנדר או בלנדר מוט תוך זילוף שמן זית בזרם דק רק עד לקבלת קרם לימונים סמיך הדומה לאיולי.
- 6. ניתן להגיש את הארטישוקים השלמים בתוך הקדירה בה נצלו לצד קערית עם קרם הלימונים. כל אחד לוקח פרח ארטישוק ואת קצה העלה טובל בקרם הלימונים והשום. חכו שתגידו ללב.