וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארטישוקים צלויים

ארטישוקים שלמים צלויים עם קרם לימונים ושום . המסעדנית רמה בן צבי מ"המטבח של רמה" בנטף, במנה שאפשר להגיש כתוספת בחג או כנשנוש בתחילה או סופה של ארוחה. את הארטישוקים צולה רמה בשלמותם בקדירה עם לימונים, שום, טימין וסילאן

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה

ארטישוקים מבושלים בסילאן וטימין עם מטבל לימונים ושום, המטבח של רמה. דרור עינב
ארטישוקים מבושלים בסילאן וטימין עם מטבל לימונים ושום, המטבח של רמה

מצרכים למתכון

  • 5-6 ארטישוקים שלמים טריים
  • 6 שיני שום
  • 2 לימונים חתוכים לרבעים
  • 1 לימון סחוט למיץ
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפיות מלח גס לבישול
  • 4 גבעולי טימין

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מכניסים את הארטישוקים עם שיני השום, הלימונים החתוכים והטמין לתוך קדירת חרס או ברזל יצוק כמו פויקה.
  • 3. מזלפים את מיץ הלימון, שמן הזית והסילאן ומתבלים במלח הגס.
  • 4. מכניסים לתנור החם לשעה.
  • 5. מוציאים בזהירות מהסיר את הלימונים ושיני השום שנצלו עם הארטישוקים וטוחנים בבלנדר או בלנדר מוט תוך זילוף שמן זית בזרם דק רק עד לקבלת קרם לימונים סמיך הדומה לאיולי.
  • 6. ניתן להגיש את הארטישוקים השלמים בתוך הקדירה בה נצלו לצד קערית עם קרם הלימונים. כל אחד לוקח פרח ארטישוק ואת קצה העלה טובל בקרם הלימונים והשום. חכו שתגידו ללב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully