מתכונים חמים

ארטישוקים צלויים

ארטישוקים שלמים צלויים עם קרם לימונים ושום . המסעדנית רמה בן צבי מ"המטבח של רמה" בנטף, במנה שאפשר להגיש כתוספת בחג או כנשנוש בתחילה או סופה של ארוחה. את הארטישוקים צולה רמה בשלמותם בקדירה עם לימונים, שום, טימין וסילאן

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד ,מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ארטישוקים מבושלים בסילאן וטימין עם מטבל לימונים ושום, המטבח של רמה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 5-6 ארטישוקים שלמים טריים
  • 6 שיני שום
  • 2 לימונים חתוכים לרבעים
  • 1 לימון סחוט למיץ
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפיות מלח גס לבישול
  • 4 גבעולי טימין

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מכניסים את הארטישוקים עם שיני השום, הלימונים החתוכים והטמין לתוך קדירת חרס או ברזל יצוק כמו פויקה.
  • 3. מזלפים את מיץ הלימון, שמן הזית והסילאן ומתבלים במלח הגס.
  • 4. מכניסים לתנור החם לשעה.
  • 5. מוציאים בזהירות מהסיר את הלימונים ושיני השום שנצלו עם הארטישוקים וטוחנים בבלנדר או בלנדר מוט תוך זילוף שמן זית בזרם דק רק עד לקבלת קרם לימונים סמיך הדומה לאיולי.
  • 6. ניתן להגיש את הארטישוקים השלמים בתוך הקדירה בה נצלו לצד קערית עם קרם הלימונים. כל אחד לוקח פרח ארטישוק ואת קצה העלה טובל בקרם הלימונים והשום. חכו שתגידו ללב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully