וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף עם ארטישוק ירושלמי ובטטות

מתכון מארוחת חג הפסח המשפחתית של שף שגב משה

מתכון מאת: שף שגב משה, מערכת וואלה

פילה דג שגב משה. אפיק גבאי
פילה דג שגב משה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 כרעי עוף
  • 3 בטטות קלופות חתוכות ל?מקלות ? כמו צ?יפס עבה
  • 10 שיני שום
  • 8-10 יחידות של ארטישוק ירושלמי מקולף
  • 4 בצלים לבנים קלופים חתוכים לפלחים
  • 3 גזרים חתוכים כמו הבטטות
  • לנוזל הבישול
  • 3/4 כוס מים חמים
  • 1/4 כוס מיץ שזיפים
  • 1 כפית גדושה של אבקת מרק עוף
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה

  • 1. מסדרים את הירקות, צמחי התבלין והעופות על תבנית אפייה עמוקה במקצת.
  • 2. את הנוזלים והתבלינים מערבבים בקערה עם מטרפה ולאחר מכן יוצקים לתבנית האפייה (יש לצקת תחילה על העופות).
  • 3. מצפים בנייר אפייה רטוב וסחוט ומעל בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • 4. מכניסים את התבנית לתנור לשעה ואופים. לאחר שעה מסירים את נייר האפייה והאלומיניום וממשיכים לאפות על חום גבוה מאד של 250 מעלות (עדיף על גריל עליון כדי שיתקבל גוון זהוב).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully