עוף עם ארטישוק ירושלמי ובטטות
מתכון מארוחת חג הפסח המשפחתית של שף שגב משה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 כרעי עוף
- 3 בטטות קלופות חתוכות ל?מקלות ? כמו צ?יפס עבה
- 10 שיני שום
- 8-10 יחידות של ארטישוק ירושלמי מקולף
- 4 בצלים לבנים קלופים חתוכים לפלחים
- 3 גזרים חתוכים כמו הבטטות
- לנוזל הבישול
- 3/4 כוס מים חמים
- 1/4 כוס מיץ שזיפים
- 1 כפית גדושה של אבקת מרק עוף
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום
- צרור כוסברה
- צרור פטרוזיליה
אופן ההכנה
- 1. מסדרים את הירקות, צמחי התבלין והעופות על תבנית אפייה עמוקה במקצת.
- 2. את הנוזלים והתבלינים מערבבים בקערה עם מטרפה ולאחר מכן יוצקים לתבנית האפייה (יש לצקת תחילה על העופות).
- 3. מצפים בנייר אפייה רטוב וסחוט ומעל בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- 4. מכניסים את התבנית לתנור לשעה ואופים. לאחר שעה מסירים את נייר האפייה והאלומיניום וממשיכים לאפות על חום גבוה מאד של 250 מעלות (עדיף על גריל עליון כדי שיתקבל גוון זהוב).