שוקיים בתנור עם ארטישוק ירושלמי ותרד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 שוקיי עוף
- 10 ארטישוקים ירושלמים קלופים וחתוכים
- 10 שיני שום שלמות
- 2 בצלים חתוכים לפלחים
- 200 גר' עלי תרד טרי
- כוס יין לבן חצי יבש (180 מ"ל)
- 1/4 כוס דבש
- כפית חרדל דיז'ון
- 10 ענפי טימין טרי
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- 2. מערבבים בקערה גדולה שמן זית, יין, דבש, חרדל, מלח ופלפל.
- 3. מוסיפים את השוקיים, הארטישוק הירושלמי, הבצל והשום ומערבבים היטב עם הידיים, עד שהכל עטוף ברוטב
- 4. מעבירים לתבנית ואופים כ-45 דקות מכוסה בנייר אלומיניום.
- 5. מסירים את הנייר, מוסיפים את התרד וצולים כ-10 דקות נוספות, עד שהשוקיים והירקות צלויים היטב.