וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוקיים בתנור עם ארטישוק ירושלמי ותרד

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

שוקיים בתנור עם ארטישוק ירושלמי ותרד. דנה מלמד
שוקיים בתנור עם ארטישוק ירושלמי ותרד

מצרכים למתכון

  • 8 שוקיי עוף
  • 10 ארטישוקים ירושלמים קלופים וחתוכים
  • 10 שיני שום שלמות
  • 2 בצלים חתוכים לפלחים
  • 200 גר' עלי תרד טרי
  • כוס יין לבן חצי יבש (180 מ"ל)
  • 1/4 כוס דבש
  • כפית חרדל דיז'ון
  • 10 ענפי טימין טרי
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • 2. מערבבים בקערה גדולה שמן זית, יין, דבש, חרדל, מלח ופלפל.
  • 3. מוסיפים את השוקיים, הארטישוק הירושלמי, הבצל והשום ומערבבים היטב עם הידיים, עד שהכל עטוף ברוטב
  • 4. מעבירים לתבנית ואופים כ-45 דקות מכוסה בנייר אלומיניום.
  • 5. מסירים את הנייר, מוסיפים את התרד וצולים כ-10 דקות נוספות, עד שהשוקיים והירקות צלויים היטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully