שוקי עוף עם תפוחים
לאוהבי הפולקעס: מנה עיקרית מאת אלינוער רבין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג שוקי עוף
- שמן לטיגון
- 2 פלפלים ירוקים חתוכים לפרוסות
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות
- 1 כף זרעוני כמון ו-1 כף זרעוני כוסברה
- 2 לימונים קטנים
- 4 שיני שום פרוסות
- פלפל חריף פרוס דק
- 100 גרם גרגרי חומוס מבושלים
- 1 כוס אורז פרסי
- מקל קינמון ומלח גס
- 2 כוסות מרק עוף חם
- 6 תפוחי סטרקינג ברבעים
- 100 גרם זיתים שחורים מגולענים
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את שוקי העוף בשמן חם. מוציאים מהמחבת. מטגנים את הפלפלים והבצלים. מוסיפים את הכמון והכוסברה עם מיץ מלימון אחד, יחד עם השום והפלפל החריף.
- 2. מעבירים לתבנית חסינת אש ומוסיפים את החומוס, האורז, הלימון הנותר פרוס דק בקליפה, הקינמון, המלח והמרק החם.
- 3. מסדרים מעל את שוקי העוף, רבעי התפוחים והזיתים. מכסים ואופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
- 4. מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות.