פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      שוקי עוף עם תפוחים

      מתכון של אלינוער רבין מתוך פרוייקט "תפוחים וכלים" של טולמנס

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שוקי עוף ( צילום יעקב הררי לטולמנס ) (מערכת וואלה! NEWS)
      שוקי עוף ( צילום יעקב הררי לטולמנס ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 1 ק"ג שוקי עוף
      • שמן לטיגון
      • 2 פלפלים ירוקים חתוכים לפרוסות
      • 2 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות
      • 1 כף זרעוני כמון ו-1 כף זרעוני כוסברה
      • 2 לימונים קטנים
      • 4 שיני שום פרוסות
      • פלפל חריף פרוס דק
      • 100 גרם גרגרי חומוס מבושלים
      • 1 כוס אורז פרסי
      • מקל קינמון ומלח גס
      • 2 כוסות מרק עוף חם
      • 6 תפוחי סטרקינג ברבעים
      • 100 גרם זיתים שחורים מגולענים

      אופן ההכנה

      • 1. מטגנים את שוקי העוף בשמן חם. מוציאים מהמחבת. מטגנים את הפלפלים והבצלים. מוסיפים את הכמון והכוסברה עם מיץ מלימון אחד, יחד עם השום והפלפל החריף.
      • 2. מעבירים לתבנית חסינת אש ומוסיפים את החומוס, האורז, הלימון הנותר פרוס דק בקליפה, הקינמון, המלח והמרק החם.
      • 3. מסדרים מעל את שוקי העוף, רבעי התפוחים והזיתים. מכסים ואופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
      • 4. מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -