וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מופלטות מרוקאיות

צ'יצ'ו מדוכן האוכל המרוקאי בשרונה מרקט, משתף אותנו במתכון למופלטות המרוקאיות של סבתו רותי

מתכון מאת: מערכת וואלה

מופלטה. אלון מסיקה,
מופלטה/אלון מסיקה

מצרכים למתכון

  • כמות: בערך 40 מופלטות
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים
  • שמן
  • להגשה:
  • חמאה
  • דבש

אופן ההכנה

  • 1.בקערה מערבבים בעזרת הידיים את הקמח עם השמרים, הסוכר, המים והמלח.
  • 2. לשים את הבצק עד לקבלת בצק רך אבל לא דביק, אם הוא דביק יש להוסיף מעט קמח.
  • 3. מכסים במגבת ומתפיחים התפחה קצרה של 30 דקות.
  • 4. יוצקים לתוך תבנית שמן בגובה 2 ס"מ. יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים בתבנית עם השמן למנוחה נוספת בת 30 דקות.
  • 5. משמנים את משטח העבודה, מניחים כדור ופותחים אותו בעזרת כפות הידיים לעובי דק במיוחד, כמעט שקוף. מכינים עוד 2-3 כדורים פתוחים לעלים דקים.
  • 6. במחבת עם קצת שמן מניחים את העלה הפתוח. כשמזהיב בצד אחד הופכים ומניחים מעליו עלה פתוח נוסף, הופכים, מטגנים וחוזר חלילה עד שמתקבלת ערימה של 15-20 מופלטות ומתחילים מהתחלה ערימה חדשה. במקביל כל הזמן פותחים עוד ועוד כדורים לעלים.
  • 7. מורחים על כל מופלטה חמאה ודבש ומקפלים או מגלגלים. מסדרים על צלחת הגשה או מגש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully