מופלטות מרוקאיות
צ'יצ'ו מדוכן האוכל המרוקאי בשרונה מרקט, משתף אותנו במתכון למופלטות המרוקאיות של סבתו רותי
מופלטה (צילום: אלון מסיקה)
מחשבון המרות
- כמות: בערך 40 מופלטות
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 3 כוסות מים
- שמן
- להגשה:
- חמאה
- דבש
- 1.בקערה מערבבים בעזרת הידיים את הקמח עם השמרים, הסוכר, המים והמלח.
- 2. לשים את הבצק עד לקבלת בצק רך אבל לא דביק, אם הוא דביק יש להוסיף מעט קמח.
- 3. מכסים במגבת ומתפיחים התפחה קצרה של 30 דקות.
- 4. יוצקים לתוך תבנית שמן בגובה 2 ס"מ. יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים בתבנית עם השמן למנוחה נוספת בת 30 דקות.
- 5. משמנים את משטח העבודה, מניחים כדור ופותחים אותו בעזרת כפות הידיים לעובי דק במיוחד, כמעט שקוף. מכינים עוד 2-3 כדורים פתוחים לעלים דקים.
- 6. במחבת עם קצת שמן מניחים את העלה הפתוח. כשמזהיב בצד אחד הופכים ומניחים מעליו עלה פתוח נוסף, הופכים, מטגנים וחוזר חלילה עד שמתקבלת ערימה של 15-20 מופלטות ומתחילים מהתחלה ערימה חדשה. במקביל כל הזמן פותחים עוד ועוד כדורים לעלים.
- 7. מורחים על כל מופלטה חמאה ודבש ומקפלים או מגלגלים. מסדרים על צלחת הגשה או מגש.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה