- 1.החצילים: פורסים את החציל לפרוסות רוחב. פורסים פעם אחת עד האמצע ואחר כך עד הסוף ושוב עד האמצע ואז עד הסוף וחוזר חלילה, כך שמתקבלים מעין 'כריכונים' של פרוסות חציל שניתן למלא (ראו וידיאו).
- 2. המלית: מערבבים בעזרת הידיים את הבשר עם הבצל הקצוץ, העגבניה, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, מעט שמן זית, והתבלינים. נותנים לו כמה דקות לנוח במקרר כדי שפירורי הלחם יספגו את הנוזלים.
- 3. יוצרים ממלית הבשר קציצות, מכניסים ל'פה' של כל חציל ודוחפים מעט פנימה (ראו וידאו).
- 4. הרוטב: בסיר רחב כמו סוטאז' עם שמן זית מטגנים את הבצל תוך ערבוב קל עד הזהבה. דופקים מעט על שיני השום ומכניסים אותם לבצל בשלמותם. מוסיפים גם את העגבניות, פטרוזיליה ולימון.
- 5. מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט, מעט כורכום ופפריקה בנדיבות. מערבבים ומטגנים עד שרסק העגבניות מחליף את צבעו. יוצקים מים רותחים עד בערך חצי גובה הסיר, מכסים ומבשלים על אש קטנה.
- 6. בינתיים מכינים קערה עם קמח, קערה עם ביצים טרופות ומחבת עם שמן חצי עמוק. טובלים כל כריך חציל ממולא בקמח, מנערים מעודפים, טובלים בביצה ומעבירים למחבת עם השמן החם. מטגנים היטב מכל הצדדים כולל זה של הבשר (ראו וידאו).
- 7. מעבירים את החצילים השחומים מהמחבת ישר לתוך הסיר עם הרוטב ומבשלים יחד 30 דקות נוספות. אפשר גם יותר זמן על אש נמוכה או על פלטה.
- 8. מגישים עם אורז או חלה.