תבשיל בורגול פיקנטי

השף הצעיר והמוכשר ענר הרקוב ממסעדת מונאר מלמד כיצד להכין תבשיל זריז של בורוגול עם עגבניות שרופות, מרווה וצ'ילי שמגישים לצד יוגורט קר וסלט צנוניות ושומר

מתכון מאת: ענר הרקוב, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • כמות: עבור 3 מנות
  • 200 גרם (1/2 1 כוסות) בורגול
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • 8 עגבניות
  • 3 שיני שום
  • פלפלון צ'ילי פרוס, לפי הטעם ומידת חריפות
  • 15 עלי מרווה
  • כף שטוחה זרעי כוסברה שלמים
  • 2 כרישות קטנות פרוסות לפרוסות
  • להגשה:
  • 5-6 צנוניות
  • לימון
  • מלח
  • 1 שומר
  • יוגורט (רשות)
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה מערבבים את הבורגול עם שמן הזית והמלח. שמן הזית צריך לעטוף היטב את הגרגרים.
  • 2. יוצקים מים חמים (לא רותחים) מעל הבורגול כך שיכסו אותו היטב ועוד קצת ומניחים בצד. נותנים לגרגרים לספוג את המים.
  • 3. בינתיים שורפים את קליפת העגבניות מעל להבת הגז, במחבת ישנה או בגריל של התנור. מקלפים וקוצצים.
  • 4. בסיר עם שמן זית מטגנים את השום עם הצי'לי, זרעי הכוסברה והמרווה עד שריח התבלינים עולה. מוסיפים פנימה את פרוסות הכרישה, מערבבים ומאדים יחד 2-3 דקות.
  • 5. מוסיפים את העגבניות השרופות והקצוצות, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות.
  • 6. יוצקים את הבורגול שעדיין לא התרכך לגמרי עם המים לתוך הסיר, מתבלים בעוד קצת מלח, מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהבורגול מתחיל לתפוח ולספוג לתוכו את הרוטב. טועמים, כשהבורגול רך ומלא טעם המנה מוכנה.
  • 7. חוצים את הצנוניות, מערבבים עם מיץ לימון ומלח.
  • 8. מסדרים מתבשיל הבורגול במרכז הצלחת, לידו מניחים את הצנוניות המתובלות, פרוסות השומר וכמות נדיבה של יוגורט עם פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים.
  • סלט בורגול ופירות

  • קובה בורגול מטוגנת

  • מאפה ברוקולי וריקוטה על מצע בורגול

  • אנטיפסטי חציל

  • תרד לימוני

  • צ׳יפס קרעי תפוחי אדמה

  • כרוב צלוי בשלמותו

  • סלט כרובית צלויה ושעועית מש

  • פסטה בקרם אפונה ותרד

  • אנטיפסטי כרובית

  • שעועית ירוקה

  • פולנטה פריכה בקרם קשיו

  • דלורית ממולאת כל טוב

  • סלט אטריות רענן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully