- 1. בקערה מערבבים את הבורגול עם שמן הזית והמלח. שמן הזית צריך לעטוף היטב את הגרגרים.
- 2. יוצקים מים חמים (לא רותחים) מעל הבורגול כך שיכסו אותו היטב ועוד קצת ומניחים בצד. נותנים לגרגרים לספוג את המים.
- 3. בינתיים שורפים את קליפת העגבניות מעל להבת הגז, במחבת ישנה או בגריל של התנור. מקלפים וקוצצים.
- 4. בסיר עם שמן זית מטגנים את השום עם הצי'לי, זרעי הכוסברה והמרווה עד שריח התבלינים עולה. מוסיפים פנימה את פרוסות הכרישה, מערבבים ומאדים יחד 2-3 דקות.
- 5. מוסיפים את העגבניות השרופות והקצוצות, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות.
- 6. יוצקים את הבורגול שעדיין לא התרכך לגמרי עם המים לתוך הסיר, מתבלים בעוד קצת מלח, מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהבורגול מתחיל לתפוח ולספוג לתוכו את הרוטב. טועמים, כשהבורגול רך ומלא טעם המנה מוכנה.
- 7. חוצים את הצנוניות, מערבבים עם מיץ לימון ומלח.
- 8. מסדרים מתבשיל הבורגול במרכז הצלחת, לידו מניחים את הצנוניות המתובלות, פרוסות השומר וכמות נדיבה של יוגורט עם פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים.