קובה בורגול מטוגנת
מטוגנת, בעלת מעטפת פריכה של בורגול טחון עם בשר ועשבי תיבול במילוי בשר טלה, צנוברים ונענע - השף מוסטפא סלילי ממסעדת בית שלום בצפון מלמד איך מכינים קובה בורגול
מצרכים
- למעטפת:
- 1 ק"ג בורגול מושרה כשעה במים
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל חתוך לקוביות גדולות
- 2 שיני שום
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- צרור פטרוזיליה
- למילוי:
- 2 בצלים
- שמן לטיגון
- 1 ק"ג בשר טלה טחון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- 1 כפית כמון
- צרור נענע
- חופן צנוברים
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- 1.המעטפת: טוחנים יחד במעבד מזון את הבורגול והבשר עד שמתחיל להיווצר בצק. מוסיפים את הבצל החתוך, שיני השום, הפטרוזיליה, התבלינים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
- 2.המילוי: מטגנים בצל קצוץ עד הזהבה, מוסיפים את הבשר והתבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב. לבסוף קוצצים נענע ומוסיפים את הצנוברים. מבשלים הכל ביחד עד שהבשר מוכן והנוזלים הצטמצמו.
- 3. קורצים עם האצבעות כדורים מתוך עיסת הבורגול ומשטחים על כף היד. שמים מעט מן המילוי במרכז העיגול השטוח, וסוגרים את הקובה.
- 4. את הקובה המוכנות מטגנים בשמן עמוק. ניתן להקפיאן לפני הטיגון ולטגן לפי הצורך.