וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה ברוקולי וריקוטה על מצע בורגול

מתכון מאת: .

מאפה ריקוטה וברוקולי על מצע בורגול.
מאפה ריקוטה וברוקולי על מצע בורגול

מצרכים למתכון

  • עבור תבנית פיירקס 25על35:
  • 500 גר' ריקוטה עיזים (2 חבילות)
  • 1/3 כוס חלב
  • 4 ביצים מופרדות
  • 500 גר' פרחי ברוקולי (אפשר גם קפוא)
  • 2 שיני שום כתושות
  • שני גבעולי טימין
  • מלח פלפל, מוסקט טחון
  • 150 גר' בורגול עבה

אופן ההכנה

  • 1. מאדים במים רותחים את פרחי הברוקולי כ- 3 דקות ומצננים
  • במים קרים (במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא אין צורך בפעולה זו, משתמשים בברוקולי כמות שהוא).
  • 2. בקערה נפרדת יוצקים 1/2 ליטר מים רותחים על הבורגול מניחים לבורגול לספוג את המים כ -10 דקות ומסננים וסוחטים את עודפי המים .
  • 3. את הבורגול החלוט מפזרים בתחתית התבנית ומתבלים במלח, פלפל ומעט שמן זית ומהדקים לתבנית.
  • 4. בקערה מערבבים את הריקוטה עם חלמוני הביצים, מלח, פלפל, חלב, מוסקט ושום.
  • 5. בקערה נוספת מקציפים את חלבוני הביצים בתוספת מעט מלח לקצף יציב, מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת הריקוטה עד לקבלת מסה אחידה.
  • 6. יוצקים את התערובת לתבנית עם הבורגול ומסדרים את פרחי הברוקולי שקועים בתערובת הריקוטה, בזמן האפייה התערובת תופחת בין פרחי הברוקולי.
  • 7.אופים בתנור חם 25-30 דקות ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully