- 1. מאדים במים רותחים את פרחי הברוקולי כ- 3 דקות ומצננים
- במים קרים (במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא אין צורך בפעולה זו, משתמשים בברוקולי כמות שהוא).
-
- 2. בקערה נפרדת יוצקים 1/2 ליטר מים רותחים על הבורגול מניחים לבורגול לספוג את המים כ -10 דקות ומסננים וסוחטים את עודפי המים .
-
- 3. את הבורגול החלוט מפזרים בתחתית התבנית ומתבלים במלח, פלפל ומעט שמן זית ומהדקים לתבנית.
-
- 4. בקערה מערבבים את הריקוטה עם חלמוני הביצים, מלח, פלפל, חלב, מוסקט ושום.
-
- 5. בקערה נוספת מקציפים את חלבוני הביצים בתוספת מעט מלח לקצף יציב, מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת הריקוטה עד לקבלת מסה אחידה.
-
- 6. יוצקים את התערובת לתבנית עם הבורגול ומסדרים את פרחי הברוקולי שקועים בתערובת הריקוטה, בזמן האפייה התערובת תופחת בין פרחי הברוקולי.
-
- 7.אופים בתנור חם 25-30 דקות ומגישים חם.