פשטידה מלקט ירקות קפואים
כאן השתמשתי בלקט נורמנדי, אפשר להשתמש בכל לקט שיש לכם, או בירק אחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 שקית ירקות קפואים כלשהם - אין צורך להפשיר
- 1 גביע קוטג' או גבינה לבנה מכל סוג, אפשר בטעמים ואפשר מעט אחרי שתאריך התפוגה חלף
- 1 גביע שמנת חמוצה, או אשל/גיל, או יוגורט, אפשר אחרי שתאריך התפוגה חלף
- כ-1/2 כוס גבינה צהובה מכל סוג שיש לכם, אפשר שילוב של שאריות
- 2-3 כפות קמח רגיל או פירורי לחם
- 1/2 כפית פלפל שחור או לבן
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית מלח
- 3 ביצים
- *תבנית בינונית, עגולה, מרובעת או מלבנית
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
- 2. שמים בקערה את כל החומרים חוץ מהירקות הקפואים. מערבבים היטב. מוסיפים את הירקות ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית.
- 3. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהפשטידה שחומה ויציבה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.