סלט בורגול ופירות
סלט קיצי עשיר בטעמים עם קריצה לים התיכון, אפשר להגיש כמנה מרעננת בפני עצמה או כתוספת לדג או חזה עוף צלוי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- כוס בורגול גס
- 2 נקטרינות או אפרסקים חתוכים לקוביות
- 2 שזיפים אדומים חתוכים לקוביות
- מיץ מפסיפלורה בשלה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- כף נענע קצוצה
- מיץ מלימון אחד
- ¼ כוס שמן זית איכותי
- כפית דבש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. בקערה, משרים את הבורגול במים פושרים עד לריכוך.
- 2. סוחטים את הבורגול מהנוזלים ומעבירים לקערה נפרדת. מוסיפים את קוביות הנקטרינה, השזיפים, מיץ הפסיפלורה, פטרוזליה ונענע קצוצה.
- 3. בקערית, מערבבים את הדבש עם מיץ הלימון ושמן הזית. מוסיפים את תערובת הדבש לסלט הבורגול, מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם, מערבבים ומגישים מיד.