- 1. הכנת הקלתית: מעבדים במעבד מזון עם להב מתכת את כל מרכיבי הבצק במשך 2-3 דקות. אם הבצק לא נאסף מוסיפים בהדרגה את המים לפי הצורך.
- 2. מעבירים את הבצק שנוצר לתבנית ומשטחים ומסדרים את הבצק כך שיכסה את כל התחתית וההיקף באופן שווה . דוקרים את התחתית במזלג (במרחקים של 1 ס"מ), מניחים מעל תבנית נוספת ומכניסים למקרר לשעה. התבנית נוספת תשמור על השוליים במהלך האפייה ותשטח את הבצק באופן שווה. במידה ואין מניחים נייר אפיה.
- 3. ניגשים להכנת המלית: טורפים בסיר בינוני את החלמונים, הביצים, המיץ, הקליפה המגורדת והמלח ומעבירים לאש נמוכה - בינונית.
- 4. מוסיפים את החמאה לסיר ומבשלים תוך טריפה כ-10 דקות עד שהתערובת מסמיכה. כשמתחיל בעבוע חזק, מסירים מן האש ושופכים ישר לתוך מסננת מעל קערה נקייה.
- 5. מוסיפים את השמנת המתוקה, טורפים, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד.
- 6. מוציאים את תבנית הפאי עם הבצק מן המקרר, מניחים מעל התבנית הנוספת או נייר האפיה קטניות כמו שעועית או חומוס בתור משקולות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ל-12 דקות.
- 7. מסירים את התבנית והמשקולות מהבצק, טורפים מעט את קרם הלימון ויוצקים מעל הבצק. מחזירים לתנור לאפייה נוספת של 12 דקות. המלית תישאר רוטטת מעט במרכז וזה בסדר.
- 8. מוציאים מן התנור, מצננים שעה לפחות ומכניסים למקרר לשעתיים לפני הגשה.
- 9. בוזקים אבקת סוכר בשולי הפאי, מקשטים בפטל טרי וחוטי קליפת לימון. ניתן גם להגיש עם מרנג/ קצפת/ גלידת וניל.
- אחסון:
- יש לאחסן במקרר מכוסה היטב עד 5 ימים מיום ההכנה.