פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פאי לימון קייצי

      מירב שיינר במתכון פאי לימון חמצמץ בשידרוג פטל טרי

      10 מדרגים / 3.28 כוכבים

      פאי לימון עם פטל (יח
      פאי לימון עם פטל (יח"צ , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ (מומלץ להשתמש ב-2 תבניות פאי אמריקאי חד פעמיות אחת בתוך השנייה שיקלו על אפיית הבצק וחילוץ הפאי).
      • לקלתית (בצק):
      • 1/4 1 כוסות קמח
      • 1/2 כוס אבקת סוכר
      • 100 גרם חמאה
      • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
      • 1 כפית תמצית וניל איכותי
      • קליפת לימון מגורדת (מלימון אחד)
      • 2-3 כפות מים קרים מאד (לפי הצורך)
      • למלית:
      • 7 חלמונים
      • 2 ביצים
      • 1 כוס סוכר
      • קליפה מגורדת מ-2 לימונים גדולים
      • 2/3 כוס מיץ מ-2 לימונים גדולים
      • 1/2 כפית מלח
      • 80 גרם חמאה בטמפ' חדר חתוכה לקוביות
      • 3 כפות שמנת מתוקה
      • לעיטור:
      • 2 חופנים פטל טרי
      • זסטים מקליפת לימון שלם
      • אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת הקלתית: מעבדים במעבד מזון עם להב מתכת את כל מרכיבי הבצק במשך 2-3 דקות. אם הבצק לא נאסף מוסיפים בהדרגה את המים לפי הצורך.
      • 2. מעבירים את הבצק שנוצר לתבנית ומשטחים ומסדרים את הבצק כך שיכסה את כל התחתית וההיקף באופן שווה . דוקרים את התחתית במזלג (במרחקים של 1 ס"מ), מניחים מעל תבנית נוספת ומכניסים למקרר לשעה. התבנית נוספת תשמור על השוליים במהלך האפייה ותשטח את הבצק באופן שווה. במידה ואין מניחים נייר אפיה.
      • 3. ניגשים להכנת המלית: טורפים בסיר בינוני את החלמונים, הביצים, המיץ, הקליפה המגורדת והמלח ומעבירים לאש נמוכה - בינונית.
      • 4. מוסיפים את החמאה לסיר ומבשלים תוך טריפה כ-10 דקות עד שהתערובת מסמיכה. כשמתחיל בעבוע חזק, מסירים מן האש ושופכים ישר לתוך מסננת מעל קערה נקייה.
      • 5. מוסיפים את השמנת המתוקה, טורפים, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד.
      • 6. מוציאים את תבנית הפאי עם הבצק מן המקרר, מניחים מעל התבנית הנוספת או נייר האפיה קטניות כמו שעועית או חומוס בתור משקולות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ל-12 דקות.
      • 7. מסירים את התבנית והמשקולות מהבצק, טורפים מעט את קרם הלימון ויוצקים מעל הבצק. מחזירים לתנור לאפייה נוספת של 12 דקות. המלית תישאר רוטטת מעט במרכז וזה בסדר.
      • 8. מוציאים מן התנור, מצננים שעה לפחות ומכניסים למקרר לשעתיים לפני הגשה.
      • 9. בוזקים אבקת סוכר בשולי הפאי, מקשטים בפטל טרי וחוטי קליפת לימון. ניתן גם להגיש עם מרנג/ קצפת/ גלידת וניל.
      • אחסון:
      • יש לאחסן במקרר מכוסה היטב עד 5 ימים מיום ההכנה.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -