וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי לימון קייצי

מירב שיינר במתכון פאי לימון חמצמץ בשידרוג פטל טרי

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה

פאי לימון עם פטל. אלון מסיקה,
פאי לימון עם פטל/אלון מסיקה

מצרכים למתכון

  • לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ (מומלץ להשתמש ב-2 תבניות פאי אמריקאי חד פעמיות אחת בתוך השנייה שיקלו על אפיית הבצק וחילוץ הפאי).
  • לקלתית (בצק):
  • 1/4 1 כוסות קמח
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותי
  • קליפת לימון מגורדת (מלימון אחד)
  • 2-3 כפות מים קרים מאד (לפי הצורך)
  • למלית:
  • 7 חלמונים
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • קליפה מגורדת מ-2 לימונים גדולים
  • 2/3 כוס מיץ מ-2 לימונים גדולים
  • 1/2 כפית מלח
  • 80 גרם חמאה בטמפ' חדר חתוכה לקוביות
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • לעיטור:
  • 2 חופנים פטל טרי
  • זסטים מקליפת לימון שלם
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הקלתית: מעבדים במעבד מזון עם להב מתכת את כל מרכיבי הבצק במשך 2-3 דקות. אם הבצק לא נאסף מוסיפים בהדרגה את המים לפי הצורך.
  • 2. מעבירים את הבצק שנוצר לתבנית ומשטחים ומסדרים את הבצק כך שיכסה את כל התחתית וההיקף באופן שווה . דוקרים את התחתית במזלג (במרחקים של 1 ס"מ), מניחים מעל תבנית נוספת ומכניסים למקרר לשעה. התבנית נוספת תשמור על השוליים במהלך האפייה ותשטח את הבצק באופן שווה. במידה ואין מניחים נייר אפיה.
  • 3. ניגשים להכנת המלית: טורפים בסיר בינוני את החלמונים, הביצים, המיץ, הקליפה המגורדת והמלח ומעבירים לאש נמוכה - בינונית.
  • 4. מוסיפים את החמאה לסיר ומבשלים תוך טריפה כ-10 דקות עד שהתערובת מסמיכה. כשמתחיל בעבוע חזק, מסירים מן האש ושופכים ישר לתוך מסננת מעל קערה נקייה.
  • 5. מוסיפים את השמנת המתוקה, טורפים, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד.
  • 6. מוציאים את תבנית הפאי עם הבצק מן המקרר, מניחים מעל התבנית הנוספת או נייר האפיה קטניות כמו שעועית או חומוס בתור משקולות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ל-12 דקות.
  • 7. מסירים את התבנית והמשקולות מהבצק, טורפים מעט את קרם הלימון ויוצקים מעל הבצק. מחזירים לתנור לאפייה נוספת של 12 דקות. המלית תישאר רוטטת מעט במרכז וזה בסדר.
  • 8. מוציאים מן התנור, מצננים שעה לפחות ומכניסים למקרר לשעתיים לפני הגשה.
  • 9. בוזקים אבקת סוכר בשולי הפאי, מקשטים בפטל טרי וחוטי קליפת לימון. ניתן גם להגיש עם מרנג/ קצפת/ גלידת וניל.
  • אחסון:
  • יש לאחסן במקרר מכוסה היטב עד 5 ימים מיום ההכנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully