קוייטיאו פאלו טהו
יריב מלילי הבעלים של בית תאילנדי וקאב קאם משתף אותנו במתכון למנה טבעונית של אטריות אורז עם תבשיל טופו
מצרכים
- כמות: 4 סועדים
- להכין מראש:
- 400 גר' אטריות אורז מושרות במים כשעתיים
- 300 גר' טופו חתוך לקוביות ומטוגן קלות במעט שמן
- 6 פטריות שיטאקה מושרות במים
- לרוטב:
- 3 כפות שמן
- 1 שורש כוסברה טרי קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 8 כוכבי אניס
- 2 מקלות קינמון
- 40 גר' זרעי כוסברה
- 2 מסמרי ציפורן
- 40 גר' פלפל שחור
- 4 מטבעות סוכר דקלים מקורמל
- 1.5 ליטר מים
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כף סויה שחורה
- 8 כפות סויה בהירה
- ¼ כפית מלח
- להרכבה:
- 3 שיני שום קצוצות
- מעט שמן
- 1 ראש פאק צ'וי חתוך ל-4
- 2 חופנים נבטים
- 8 גבעולי מורנינג גלורי
- להגשה:
- 3 גבעולי כוסברה
- 1 גבעול בצל ירוק
- 40 גר' בוטנים קלויים ושבורים
אופן ההכנה
- 1 .הכנת הרוטב: מטגנים במחבת עם מעט שמן את השום הכתוש ושורש הכוסברה כדקה, שתיים עד הזהבה.
- 2. מוסיפים למחבת את שאר התבלינים היבשים וקולים יחד כ-4 דקות נוספות.
- 3. בסיר מקרמלים את טבעות סוכר הדקלים עד לצבע חום בהיר, יוצקים את המים ומגבירים את האש.
- 4. מוסיפים את התבלינים הקלויים מהמחבת לתוך הנוזל שבסיר ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית.
- 5. יוצקים לסיר סויה שחורה וסויה בהירה, מתבלים במלח ואגוז מוסקט ומוסיפים את הטופו המטוגן ופטריות השיטאקה. מבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.
- 6.הרכבת המנה: בזמן הבישול מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום הקצוץ לדקה עד כדי הזהבה, ומקררים בצד.
- 7. חולטים את האטריות המושרות במים רותחים כ-8-10 שניות, מסננים ומעבירים ל-4 קערות הגשה. מוסיפים להן מעט מהשום והשמן מהמחבת ומערבבים.
- 8. חולטים את הפאק צ'וי, המורנינג גלורי והנבטים כ-10 שניות ומניחים לצד האטריות.
- 9. מוציאים את פטריות השיטאקה מהתבשיל, פורסים לרצועות ומניחים על האטריות יחד עם כמה קוביות טופו מהתבשיל ו- 2 כפות מנוזל התבשיל.
- 10. קוצצים דק את הבצל הירוק והכוסברה ומפזרים יחד עם הבוטנים השבורים מעל הכל.