סטייק טופו
סטייק עשוי טופו של השף גל ברזילי, ממסעדת Mezze
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 600 גרם טופו אורגני איכותי במרקם בינוני פרוס לפרוסות של 100 גרם
- מעט שמן זית
- למשרה:
- כוס וחצי מים
- כף מלח
- 3 כפות סילאן טבעי (תמרים נטו)
- 2 שיני שום כתושות
- כף בצל מגורר דק
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת איכותית (LA CHINATA)
- כף פפריקה מתוקה
- כפית כוסברה יבשה
- 1/4 כפית כורכום
אופן ההכנה
- 1. מערבבים היטב את חומרים למשרה בתוך כלי שיכיל גם את הטופו, ומשרים את פרוסות הטופו למשך 6 שעות לפחות. רצוי לטלטל את הכלי ולהפוך את הסטייקים מדי פעם לפיזור אחיד של טעמים וצבע.
- 2. משמנים במעט שמן זית וצולים על רשת או מחבת (להבה בינונית) עד לקבלת חריכה יפה משני הצדדים.