דגים ממולאים פטרוזיליה ושקדים
הבשלנית יפית פרץ מעכו, משתפת אותנו במתכון לדגים במילוי פרוסות שקדים ופטרוזיליה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 4-6 סועדים
- מצרכים:
- 4 דגים שלמים נקיים (דניס, מוסר, לברק ואפילו פורל)
- 200 גרם שקדים פרוסים
- צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות מלח ים
- 12 כפות שמן זית כתית
- 6 כפות מיץ לימון
- קורט פלפל שחור
- 4 לימונים פרוסים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור- ל-200 מעלות.
- 2. מכינים שתי צלוחיות: אחת עם עלי הפטרוזיליה הקצוצים והשקדים ובשנייה מערבבים את המלח, מיץ הלימון, שמן זית והפלפל השחור.
- 3. מברישים את הדגים היטב בתערובת השמן והתבלינים מבחוץ ומבפנים ומניחים אותם פתוחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- 4. ממלאים את תערובת השקדים והפטרוזיליה בבטן הדג, סוגרים ומניחים מעל את פרוסות הלימון.
- 4. מכניסים לתנור החם ל-20 דקות.