מתכונים חמים

טרטר בקר, אננס ושמן פטרוזיליה

מתכון קייצי של השף יואב בלימן ממסעדת "לילה" בת"א

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

טרטר בקר ואננס של יואב בלימן (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 300 גרם בשר כף, נקי וקצוץ היטב בסכין
  • 1/2 בצל סגול קצוץ היטב
  • 1 כף חרדל דיז'ון חלק
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית מלח ים
  • פלפל שחור
  • 1/2 אננס טרי, קצוץ היטב
  • לשמן הפטרוזיליה:
  • 2 צרורות פטרוזיליה
  • 3 שיני שום
  • 1 כף חרדל דיז'ון חלק
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח, פלפל
  • 400 מ"ל שמן סויה
  • לקישוט:
  • עלי מיקרו סלק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את שמן הפטרוזיליה: מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח. מכינים בצד מי קרח. חולטים את הפטרוזיליה כשלושים שניות, ומעבירים אותה למי הקרח.
  • 2. סוחטים מעט את הפטרוזיליה ומעבירים לבלנדר. טוחנים היטב. מוסיפים חרדל, שום, מלח, פלפל ולימון, וממשיכים לטחון. מזלפים פנימה לאט את השמן, ובתום הזילוף, ממשיכים לטחון כ-4 דקות נוספות. מסננים דרך המסננת הדקה ביותר, ומקררים.
  • 3. מכניסים לקערה את הבשר, הבצל והחרדל, ומתבלים במיץ לימון, מלח ים, פלפל שחור ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 4. מפזרים את תערובת הבשר על 4 צלחות (עדיף מאורכות). מעל כל תלולית בשר מפזרים אננס קצוץ, ומזלפים מעל ובצדדים את שמן הפטרוזיליה.
  • 5. מקשטים בעלי מיקרו סלק.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully