סלמון בקארי ולמון גראס

אבי ביטון מגיע לביסטרו גרינברג ומשיג את המתכון לסלמון ברוטב תאילנדי, שיכניס קצת טעם שונה לשולחן החג

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!

מצרכים

  • כמות: עבור 4 סועדים
  • זמן הכנה: 30-40 דקות
  • דרגת קושי: קל עד בינוני
  • מצרכים:
  • 1 קילו סלמון חתוך לארבעה נתחים ( 250 גרם כל אחד)
  • לרוטב:
  • 2 גבעולי למון גרס
  • 1 בצל לבן חתוך לרבעים
  • 4 שיני שום קלופות חתוכות לחצאים
  • 3 כפות של משחת קארי ירוק
  • 2 ליטר חלב קוקוס
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר
  • 25 מ"ל (1/2 1 כפות) סויה
  • לירקות מוקפצים:
  • 100 גרם פטריות שימאג'י
  • 1 בקצ'וי פרוס לארבע
  • 2 יח' במיה פרוסה לטבעות

אופן ההכנה

  • 1. הרוטב: מאדים בסיר עם מעט שמן את הלמון גראס,
  • הבצל והשום עד ריכוך.
  • 2. יוצקים לסיר את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסוכר והסויה ומבשלים עוד כמה דקות. טוחנים הכל, מסננים ומניחים בצד.
  • 3. הסלמון: מתבלים את הדגים במעט מלח, וצורבים על מחבת משומנת קלות מכל הצדדים. מניחים את הנתחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-6 דקות בלבד.
  • 4. הירקות: במחבת נקייה או ווק מקפיצים את הפטריות, הבקצ'וי והבמיה כ-2 דקות. יוצקים את הרוטב המסונן ומערבבים.
  • 5. ההגשה: מניחים כל נתח סלמון על צלחת, יוצקים מעליו את הרוטב והירקות ומגישים.
  • לחי לוקוס בתבשיל פלפלים

  • סלמון בטריאקי של מסעדת אממה

  • קובה במיה כורדית

  • פסטה עם קרעי דג

  • פילה לברק בחמאת עגבניות

  • ארוחת דגים צלויים בתבנית אחת

  • דג מרוקאי בתנור עם תפוחי אדמה

  • ברמונדי שלם על תבשיל כרישה

  • תבשיל עסידה ברינגה

  • בול טונה וירוקים

  • סטייק סלמון טרי

  • דג מרוקאי עם פול ירוק

  • דג מרוקאי חריף

  • פילה לברק בכוסברה ושום

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully