פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלמון בקארי ולמון גראס

      אבי ביטון מגיע לביסטרו גרינברג ומשיג את המתכון לסלמון ברוטב תאילנדי, שיכניס קצת טעם שונה לשולחן החג

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • כמות: עבור 4 סועדים
      • זמן הכנה: 30-40 דקות
      • דרגת קושי: קל עד בינוני
      • מצרכים:
      • 1 קילו סלמון חתוך לארבעה נתחים ( 250 גרם כל אחד)
      • לרוטב:
      • 2 גבעולי למון גרס
      • 1 בצל לבן חתוך לרבעים
      • 4 שיני שום קלופות חתוכות לחצאים
      • 3 כפות של משחת קארי ירוק
      • 2 ליטר חלב קוקוס
      • 25 גרם (2 כפות) סוכר
      • 25 מ"ל (1/2 1 כפות) סויה
      • לירקות מוקפצים:
      • 100 גרם פטריות שימאג'י
      • 1 בקצ'וי פרוס לארבע
      • 2 יח' במיה פרוסה לטבעות

      אופן ההכנה

      • 1. הרוטב: מאדים בסיר עם מעט שמן את הלמון גראס,
      • הבצל והשום עד ריכוך.
      • 2. יוצקים לסיר את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסוכר והסויה ומבשלים עוד כמה דקות. טוחנים הכל, מסננים ומניחים בצד.
      • 3. הסלמון: מתבלים את הדגים במעט מלח, וצורבים על מחבת משומנת קלות מכל הצדדים. מניחים את הנתחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-6 דקות בלבד.
      • 4. הירקות: במחבת נקייה או ווק מקפיצים את הפטריות, הבקצ'וי והבמיה כ-2 דקות. יוצקים את הרוטב המסונן ומערבבים.
      • 5. ההגשה: מניחים כל נתח סלמון על צלחת, יוצקים מעליו את הרוטב והירקות ומגישים.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -