מתכונים חמים

סלמון בקארי ולמון גראס

אבי ביטון מגיע לביסטרו גרינברג ומשיג את המתכון לסלמון ברוטב תאילנדי, שיכניס קצת טעם שונה לשולחן החג

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 4 סועדים
  • זמן הכנה: 30-40 דקות
  • דרגת קושי: קל עד בינוני
  • מצרכים:
  • 1 קילו סלמון חתוך לארבעה נתחים ( 250 גרם כל אחד)
  • לרוטב:
  • 2 גבעולי למון גרס
  • 1 בצל לבן חתוך לרבעים
  • 4 שיני שום קלופות חתוכות לחצאים
  • 3 כפות של משחת קארי ירוק
  • 2 ליטר חלב קוקוס
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר
  • 25 מ"ל (1/2 1 כפות) סויה
  • לירקות מוקפצים:
  • 100 גרם פטריות שימאג'י
  • 1 בקצ'וי פרוס לארבע
  • 2 יח' במיה פרוסה לטבעות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הרוטב: מאדים בסיר עם מעט שמן את הלמון גראס,
  • הבצל והשום עד ריכוך.
  • 2. יוצקים לסיר את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסוכר והסויה ומבשלים עוד כמה דקות. טוחנים הכל, מסננים ומניחים בצד.
  • 3. הסלמון: מתבלים את הדגים במעט מלח, וצורבים על מחבת משומנת קלות מכל הצדדים. מניחים את הנתחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-6 דקות בלבד.
  • 4. הירקות: במחבת נקייה או ווק מקפיצים את הפטריות, הבקצ'וי והבמיה כ-2 דקות. יוצקים את הרוטב המסונן ומערבבים.
  • 5. ההגשה: מניחים כל נתח סלמון על צלחת, יוצקים מעליו את הרוטב והירקות ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully