מתכונים חמים

סלמון ברוטב בירה ושמנת

עדיף להשתמש בבירה קלילה ובהירה יחסית, כיוון שבירה ככה או חזקה יותר עלולה להעלים מעט את טעמו העדין של הסלמון. השמנת מעניקה מעט כבדות לבירה.

מתכון מאת: גיל,triwaks5@netvision.net.il
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלמון

מחשבון המרות

מצרכים

  • 6 פרוסות סלמון - כ-150 גרם כל פרוסה
  • 1/4 כוס שמן זית, או חמישים גרם חמאה
  • 4 ענפי רוזמרין
  • 6 שיני שום קלופות וחצויות
  • 1 כוס בירה קרלסברג
  • מלח ופלפל
  • לרוטב:
  • 1 כוס בירה קרלסברג
  • 1 שמנת לבישול
  • 2 שיני שום מעוכות
  • סלסלת פטריות שמפיניון טריות
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף קמח
  • 1 כף גדושה אבקת מרק פטריות
  • 1 כף חרדל
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. להשרות את פרוסות הדגים בבירה כשעתיים. לסנן מהנוזלים, לנגב ולהוסיף מלח ופלפל.
  • 2. לטגן את עלי הרוזמרין ושיני השום במחבת רחבה. להוסיף את פרוסות הסלמון ולטגן כשלוש דקות מכל צד עד להשחמה. להוציא את הדגים, הרוזמרין והשום.
  • 3. להוסיף למחבת את חומרי הרוטב, לפזר מעליהם עלי רוזמרין ולהביא לרתיחה.
  • 4. להוסיף את הדגים, לכסות ולהרתיח יחד.
  • 5. להגיש עם תפוחי אדמה מבושלים ושמיר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully