מערכת וואלה!

מרק עדשים וגזר

עיגולי גזר (Artoday)
עיגולי גזר (Artoday)

מצרכים

  • חומרים ל-6 מנות:
  • 5 גזרים גדולים, חתוכים לגפרורים
  • 1 כוס עדשים אדומות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • 2 פלפלים אדומים, קצוצים
  • 2 פלפלים אדומים, קצוצים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 8 כוסות מרק עוף חם מאוד
  • 1 כף זרעוני כוסברה, כתושים
  • 1 כפית כמון
  • קורט כורכום
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • פלפל אדום גרוס לפי טעם
  • להגשה:
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול למרק. מטגנים את הבצל עד שמזהיב.
  • 2. מוסיפים את הגזר והפלפלים ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות.
  • 3. מוסיפים את העדשים ומערבבים. יוצקים את מרק העוף ומערבבים. מנמיכים את האש, מוסיפים את זרעוני הכוסברה, הכמון, הכורכום, מלח ופלפל שחור ואדום לפי הטעם. מבשלים על אש קטנה 30 דקות.
  • 4. מעבירים את המרק לבלנדר ומערבים לקבלת מחית. מחזירים לסיר ומחממים כ-5 דקות נוספות.
  • 5. יוצקים לקערות אישיות, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם