מערכת וואלה!

כרעי עוף ביין אדום ודבש

מתכון של השפית דיטה בורנשטיין ממסעדת "דיטה" בתל אביב.

כרעי עוף (Artoday)
כרעי עוף (Artoday)

מצרכים

  • חומרים ל-5 סועדים:
  • 5 כרעיים של עוף
  • למשרה:
  • 1/2כוס סויה
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק
  • 1/2 כוס דבש
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית פלפל
  • קורט מלח
  • להעשרת הטעם ניתן להוסיף 5 שזיפים מגולענים
  • לתוספת:
  • 1 שקית אפונת גינה קפואה
  • 2 תפוחי אדמה
  • כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המישרה: מערבבים את כל חומרי המישרה בקערה, מוסיפים את העוף ומשרים לילה שלם במקרר.
  • 2. מסדרים את העוף בתבנית חסינת חום ויוצקים את חומרי המישרה. אוטמים היטב בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום נמוך עד בינוני כ-3 שעות. לקראת סוף האפיה מורידים את נייר האלומיניום כדי לאפשר לעוף לקבל גוון זהוב.
  • 3. מכינים את התוספת: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך. מרתיחים את האפונה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
  • 4. מכניסים הכל למערבל מזון ,יחד עם התיבול ומגישים חם לצד העוף.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם