מערכת וואלה!

זרוע טלה עם פירה ארטישוק ירושלמי

מתכון של "ספון" ביסטרו בר

בשר (Artoday)
בשר (Artoday)

מצרכים

  • חומרים ל- 4 סועדים:4 זרועות טלה עם עצם
  • 250 גרם ירקות שורש חתוכים לקוביות (גזר, כרישה, סלרי, בצל)
  • 1 ראש שום פרוס לחצי
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 ענף טימין
  • 2 עלי דפנה
  • 1 ענף רוזמרין
  • 4 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1/2 ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 100 מ"ל שמן זית באיכות טובה
  • 1/2כוס בצל ירוק קצוץ
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. בסיר לוהט משחימים את זרועות הטלה היטב ומניחים בצד.
  • 2. באותו סיר משחימים את ירקות השורש, מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים כדקה.
  • 3. מוסיפים את התבלינים, מניחים את זרועות הטלה על ירקות השורש, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ- 4 שעות.
  • 4. מכינים את הארטישוק הירושלמי: מבשלים במים עד שמתרכך. מסננים.
  • 5. מכינים פירה גס בעזרת מזלג. מתבלים בשמן זית, בצל ירוק ומלח.
  • 6. מכינים את הרוטב: כשהתבשיל מוכן מסננים את הבשר והירקות מהנוזל ומצמצמים עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 7. מגישים: מניחים בצלחת עמוקה פירה ארטישוק ירושלמי, מעליו זרוע טלה. מוזגים רוטב מעל הכל.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם