וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס אגוזים, תפוח וקינמון

תוספת התפוח הופכת את המאפינס לרכים ועדינים יותר מהרגיל, ממש נימוחים בפה.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

מאפינס תפוחים (סמדר ולטר). מערכת וואלה
מאפינס תפוחים (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • כוס וחצי (210 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס חלב, אפשר אחרי שפג תוקפו, ואפשר חלב בטעם וניל
  • 1 תפוח
  • 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים
  • * תבנית מאפינס עם 12 שקעים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים במנז'טים גדולים (מס' 5).
  • 2. בקערה גדולה מערבבים: קמח, אבקת אפייה, סוכר, מלח, קינמון ואגוזים. יוצרים גומה באמצע.
  • 3. בקערה שנייה מערבבים: ביצה, שמן וחלב. מגררים את התפוח על פומפייה (לא חובה לקלף- לשיקולכם) ומוסיפים לתערובת הרטובה. מערבבים.
  • 4. יוצקים את התערובת הרטובה לגומה שבתערובת היבשה. מערבבים לאט, בכף, רק עד שהקמח נרטב והתערובת עדיין גושית.
  • 5. מחלקים את התערובת בין השקעים. מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים ויציבים וקיסם המוחדר למרכזם יוצא נקי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully