וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט בורגול עם גזר וצימוקים

הבורגול הוא סוג של דגן שמקבל על עצמו את הטעם של הירקות או התיבול שמלווים אותו. כאן, הגזר מעניק לו את הטריות בעוד הצימוקים נותנים מתקתקות נעימה בכל ביס.

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה

בורגול עם גזר וצימוקים. עופרי זוטא, מערכת וואלה
בורגול עם גזר וצימוקים/עופרי זוטא

מצרכים למתכון

  • לבורגול:
  • ½ כוס בורגול גס
  • ½ כף שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • ¾ כוס מים
  • לתוספת:
  • 3 גזרים קלופים ומגוררים על פומפיה עבה (או במעבד מזון)
  • ½ כף שמן זית
  • ¼ כוס צימוקים מושרים במים רותחים כ-5 דקות
  • כוס תרד טרי קצוץ גס
  • כף רכז רימונים
  • כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים בורגול בסיר: מחממים היטב את הסיר, מוסיפים בורגול, שמן זית ומלח ומערבבים היטב כדקה.
  • 2. מוסיפים מים, מערבבים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-6 דקות (בלי לפתוח את הסיר).
  • 3. פותחים את הסיר, מערבבים קלות בעזרת מזלג על מנת לאוורר את הבורגול וסוגרים.
  • 4. מחממים היטב מחבת. מוסיפים שמן זית וגזר מגורר. מערבבים קלות. מסננים את הצימוקים ומוסיפים למחבת לעוד כדקה. מערבבים היטב. מסירים מהאש.
  • 5. מערבבים את הבורגול המוכן עם הגזר והצימוקים. מוסיפים תרד ואת שאר המצרכים.
  • 6. טועמים ומתקנים תיבול (אני אוהבת להוסיף קצת קינמון, אבל זו כבר העדפה שלי).
  • 7. טעים כתוספת חמה או בטמפ' החדר, כסלט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully