וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טוסט ביצים עלומות ואספרגוס

המתכון הזה זועק, פשוט זועק - פריז. כאן אפשר להכין את זה גם לארוחת בוקר, אבל בצרפת ניתן בקלות למצוא אנשים שנהנים ממנה גם הרבה אחרי שהאורות בעיר האורות כבו.

מתכון מאת: יאיר פיינברג, מערכת וואלה

ביצה עלומה. טמיר כה,
ביצה עלומה/טמיר כה

מצרכים למתכון

  • 8 ביצים קטנות ככל האפשר
  • 100 מ"ל יין לבן יבש
  • 50 מ"ל חומץ בן יין לבן
  • כפית פלפל שחור גרוס דק
  • 1 בצל שאלוט קצוץ
  • 4 חלמונים
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • חבילת אספרגוס
  • עשרים פרוסות של לחם קסטן (או כל לחם אחר) קלוי

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את היין יחד עם בצל שאלוט וחומץ. מסננים את הנוזלים ומעבירים אותם לקערת ערבוב. מוסיפים 10 מ"ל מים קרים.
  • 2. על באן מארי מקציפים את הנוזלים יחד עם החלמונים עד לקבלת קצף אוורירי. מורידים מהאש ומוזגים פנימה את החמאה המומסת לאט-לאט, תוך כדי הקצפה (כמו בהכנת מיונז), עד לקבלת קצף יציב. מכסים ושומרים במקום פושר.
  • 3. להכנת הביצים: מרתיחים מים בסיר בינוני, ומכבים את האש כשהמים הגיעו לרתיחה. מוסיפים למים כף חומץ לכל ליטר מים. אז, שוברים את הביצה לקערית.
  • 4. בעזרת כף עץ יוצרים מערבולת במים ושופכים בזהירות את הביצה למערבולת. בעזרת הכף עוטפים את החלמון בחלבון. אחרי 4 דקות מוציאים את הביצה מהמים בעזרת כף מחוררת.
  • 5. לאספרגוס: מאדים את האספרגוס עד למידת עשיה אל-דנטה כעשר דקות.
  • 6. להגשה: מגישים בכל צלחת פרוסת לחם קלוי, מעליה ביצה עלומה, שני גבעולי אספרגוס, מזליפים מעל הכל את ההולנדייז ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully