וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לזניה פטה וירקות

מאפה רב שכבתי של פסטה, חצילים, קישואים, עגבניות, תרד וגבינת פטה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

לזניה ירקות קלויים. נמרוד סונדרס
לזניה ירקות קלויים

מצרכים למתכון

  • לתבנית פיירקס מלבנית:
  • 3 עגבניות
  • מעט שמן זית לזילוף
  • 9 עלי לזניה
  • 1 חציל פרוס
  • 1 קישוא פרוס
  • 1 כוס עלי תרד
  • עלים מגבעול אורגנו
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 200 גרם גבינת פטה
  • מעט פרמזן מגוררת
  • לבשמל:
  • 25 גרם חמאה
  • כף קמח
  • כוס חלב

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מסדרים את פרוסות החציל והקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח, פלפל ועלי אורגנו ושולחים ל-20-15 דקות לריכוך והזהבה קלים.
  • 3. מכינים בשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים קמח (3 דקות). מערבבים עד שהוא נספג ויוצקים את החלב. מבשלים עוד 3 דקות עד שהרוטב מסמיך.
  • 4. מרכיבים את הלזניה: מגררים עגבניה אחת על פומפייה ומפזרים בתחתית תבנית הפיירקס עם מעט שמן זית. מסדרים 3 עלים ומניחים עליהם פרוסות חציל, עלי תרד, גבינת פטה וממשיכים הלאה בשכבות. מסיימים בפרוסות עגבניה, בשמל ופרמזן.
  • 5. מכסים ברדיד אלומיניום, אופים (15 דקות), מסירים וממשיכים לאפות עוד (10 דקות) להזהבה והתייצבות. מצננים לפני החיתוך אחרת הכל מתפרק.
  • טיפ של שפים: כדי לחתוך מהלזניה מנות יפות יש לקרר, לחתוך ולחמם מחדש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully