וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צוואר טלה עם ג'רישה

אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה"

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 צוואר טלה מפורק ונקי חתוך לקוביות גדולות, במשקל כ-1/2 1 ק"ג
  • מעט קמח
  • 1 לימון פרסי מיובש
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 2 כפיות כמון
  • כף כורכום
  • מעט מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 ענפים של זעתר טרי קצוץ
  • ציר ירקות
  • 2 כוסות ג'רישה (אפשר גם יותר)
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • להגשה
  • לימון סחוט

אופן ההכנה

  • 1. מקמחים את הבשר. מחממים סיר עם שמן זית ומעבירים לתוכו את הבשר לסגירה.
  • 2. מכניסים לסיר לימון פרסי, זרעי כוסברה, כמון, מעט מלח, פלפל, זעתר וכורכום. מערבבים את התבלינים עם הבשר.
  • 3. מוסיפים ציר בהדרגה עד לכיסוי מלא של התבשיל. מבשלים כ-3 שעות.
  • 4. כעבור 3 שעות, כשהתבשיל כמעט מוכן, מוסיפים את הג'רישה ופטרוזיליה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.
  • 5. מעבירים לצלחת, סוחטים מעל לימון טרי ומעטרים במעט פטרוזיליה.
  • קציצות טלה בטחינה

  • חיטה בירקות שורש

  • פקיילה

  • מרק זנב שור

  • חמין פרסי (חאלה ביבי)

  • פרוסות חציל עם בשר ברוטב עגבניות

  • פלפלים קלויים ממולאים

  • מרק עדשים ובשר

  • סלק ממולא בשר מפורק

  • רוטב בולונז קלאסי

  • צלי בשר פיקנטי

  • מרק גולאש מושלם

  • קבב חלבי

  • סיר אסאדו בקלי קלות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully