וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המבורגר ממולא בבטטה

השף צחי בוקששתר מתעסק כל היום בבשר ובהמבורגרים, כך שמה הפלא שהוא מצליח בכל פעם להמציא את ההמבורגר מחדש? קבלו מתכון מקורי במיוחד להמבורגר הממולא בבטטה.

מתכון מאת: צחי בוקששתר, מערכת וואלה

המבורגר ממולא בקוביות בטטה של צחי בוקששתר.
המבורגר ממולא בקוביות בטטה של צחי בוקששתר

מצרכים למתכון

  • ל-6 המבורגרים:
  • 1250 גרם פילה בקר טרי
  • 250 גרם בשר שמן משובח, רצוי מכסה אנטרקוט
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כף שמן תירס, או שמן אגוזים
  • 1/3 כפית מלח
  • 1/3 כפית פלפל שחור גרוס דק
  • ¼ כפית קוניאק משובח
  • ½ כפית רוטב ברביקיו
  • למלית הבטטה:
  • 2 בטטות גדולות
  • כף שמן אגוזים או שמן זית
  • כפית שטוחה עלי טימין
  • ½ כפית מלח גס
  • ½ כפית סוכר חום

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב. מעבירים למסננת לצינון ולסינון השמן.
  • 2. מסירים מהפילה גידים, או מבקשים מהקצב לעשות זאת. טוחנים את הבשר השמן פעם אחת. אחר כך טוחנים אותו שוב, הפעם יחד עם הבצל והפילה.
  • 3. מוסיפים מלח, פלפל, קוניאק ורוטב ברביקיו. מערבבים היטב ומניחים בצד.
  • 4. הכנת המלית: מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ בערך.
  • 5. משמנים תבנית קטנה, מפזרים את קוביות הבטטה, ומערבבים במעט שמן. מפזרים את שאר התבלינים, מכסים בנייר אפייה ואוטמים בנייר אלומיניום.
  • 6. אופים 18 דקות בחום גבוה, ובודקים שהבטטות רכות ומוכנות. אם לא, אופים עוד כמה דקות ללא הכיסוי. מצננים.
  • 7. הרכבת המנה: באמצעות טבעת (רינג) מכינים 2 קציצות שטוחות, כל אחת במשקל 120 גרם בערך.
  • 8. משטחים אחת בטבעת, כמו שמכינים קלתית לפאי, ומניחים עליה 3 כפות מלית בטטה. סוגרים ומהדקים היטב באמצעות הקציצה השנייה. מצננים במקרר לפחות חצי שעה.
  • 9. מומלץ לצרוב את ההמבורגר הממולא במחבת, לפני שמעבירים לצלייה בגריל, ולא לשכוח שהבשר הטחון מוכן מהר מאוד.
  • 10. להגשה: במסעדות שלנו מגישים את המנה עם שעועית ירוקה מוקפצת, בצל ירוק ועגבניות בגריל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully