וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"סינייה" טבעונית ללא גלוטן

זה לא בדיוק סינייה מסורתית, זו לא בדיוק פשטידת שבועות, אלא יותר פאי רועים ים תיכוני, נטול גלוטן, וללא בשר, שמספק גם לטבעונים ארוחה נפלאה.

מתכון מאת: גל ברזילי, מערכת וואלה

פשטידות טבעוניות במסעדת MEZZE. אפיק גבאי
פשטידות טבעוניות במסעדת MEZZE

מצרכים למתכון

  • לתבנית שקעים של מאפינס או לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
  • למילוי:
  • חציל בלאדי גדול (כ-750 גרם), מקולף ברישול וחתוך לרבעי עיגולים בעובי ס"מ
  • ½ ק"ג עגבניות אדומות ומוצקות, פרוסות לעובי ס"מ
  • 3 כפות זיתים מגולענים וחתוכים (קלמטה או סורי או שניהם)
  • לטחינה:
  • 75 מ"ל לימון סחוט טרי
  • 175 מ"ל מים
  • 1 שן שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם טחינה גולמית
  • 2 כפות קמח אורז
  • 1 כף קמח חומוס
  • חומרים לכ-600 גרם בצק פריך נטול גלוטן:
  • 100 גרם קמח אורז
  • 100 גרם קמח נטול גלוטן מסובסד ("קונדיטור")
  • 50 גרם עמילן טפיוקה
  • 50 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 50 גרם קמח אפונה צהובה
  • 75 מ"ל שמן זית
  • 160 מ"ל מים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את השמן והמים, ולשים לבצק חלק ונעים. מעבירים למקרר לחצי שעה.
  • 2. מכינים את המלית: מסדרים את חתיכות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומפזרים מעליהן מעט מלח. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות, למשך 15 דקות, עד שמתקבלת חריכה יפה.
  • 3. חורכים את העגבניות על מחבת פסים או בתנור עם מעט שמן זית ומלח גס, ומוסיפים את העגבניות והזיתים לחציל. אפשר להשאיר כמה עיגולי חציל ועגבנייה בצד לקישוט (כמו בתמונה).
  • 4. מערבבים את כל מרכיבי הטחינה ויוצקים על תערובת החצילים-עגבניות-זיתים. מערבבים בעדינות.
  • 5. מרכיבים את המנה: מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ, ומרפדים בו את התבנית. מחוררים בעזרת מזלג ואופים לכרבע שעה בחום בינוני.
  • 6. יוצקים את המלית על הבצק. אפשר לקשט בעיגולי חציל-עגבנייה מלמעלה.
  • 7. אופים חצי שעה בחום של 185 מעלות, ומשאירים בתנור כבוי ל-20 דקות נוספות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully