- 1. הכנת המלית: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עעשר דקות,
- מוסיפים את הבשר הטחון ומקפיצים יחד כעשר דקות נוספות או עד שהבשר משנה את צבעו.
-
- 2. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריז ומוסיפים לו את הבשר הטחון המבושל ואת שאר רכיבי המלית. מערבבים בעדינות.
-
- 3. הכנת הרוטב: מניחים את כל רכיבי הרוטב בסיר שטוח ורחב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, עד שהרוטב מסמיך מאוד.
-
- 4. מסננים את הרוטב (כדאי לשמור כמה עגבניות שרי להגשה)לקבלת רוטב חלק מאוד וטוחנים בבלנדר מוט לאחר הסינון.
-
- 5. הכנת העוף לצלייה: מחממים תנור ל-200 מעלות..
- ממלאים את העוף במלית, סוגרים את הפתחים בעזרת קסמי עץ, קושרים את העוף בחוט מיוחד המיועד לצלייה ומניחים
- אותו בתבנית כשהפתח התפור כלפי מטה.
-
- 6. יוצקים על העוף את הרוטב המסונן ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום. אופים שעה וחצי, מסירים את נייר האלומיניום, מורידים את טמפרטורת התנור ל-°c180 ואופים עוד 30-20 דקות, עד שהעוף משחים.
-
- 7. מגישים את העוף בצלחת הגשה מרכזית עם כל הרוטב ועם עגבניות השרי שנשמרו לקישוט.