נושאים חמים

באונטי על מקל

מתכון לחטיף הבאונטי האהוב המשלב בין קוקוס לשוקולד , הפעם בגרסת הקייק פופס

באונטי קייק פופס (יח
באונטי קייק פופס (יח"צ , דרור עינב)

מצרכים

  • ל- 24 קייק פופס
  • לקייק פופס קוקוס:
  • כוס (240 מ"ל) חלב
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 200 גרם שבבי קוקוס
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 30 גרם (4 כפות) שמן צמחי (חמניות, קנולה, סויה וכו')
  • לקישוט: כ-50 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה

  • 1.כדורי הקוקוס: בסיר בינוני מחממים יחד את החלב והסוכר עד שהסוכר נמס והחלב רותח. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים במשך דקה. מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד הלבן לתערובת החמה ומערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.
  • 2. מקררים את התערובת במקרר למשך 3-4 שעות (אפשר גם ללילה). יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 3. בכל כדור נועצים מקל (בתמונה מופיעים קשים צבעוניים מנייר שחתכתי לשניים) ומקפיאים את הכדורים למשך שעתיים לפחות.
  • 4. הציפוי: ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרו: מתחילים בדקה, מערבבים, מחזירים לחימום לחצי דקה נוספת ומערבבים וחוזר חלילה עד שהשוקולד נמס.
  • 5. טובלים בזהירות את כדורי הקוקוס בתערובת השוקולד עד לכיסוי מלא ומנערים מעט (נעזרים כמובן במקל) מחזירים כל כדור לנייר האפיה ומניחים לו להתייצב. ניתן להכין את הקייק פופס גם ללא המקל ואז הכי נוח לטבול כל כדור בשוקולד ולהוציא אותו בעזרת מזלג.
  • 6. הקישוט: ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו (בפולסים של 20 שניות כיוון ששוקלד לבן נשרף מהר יותר). מעבירים את השוקולד המומס לשקית זילוף קטנה או אפילו לשקית סנדביץ'. מזלפים בזהירות פסים של שוקולד לבן על הקייק פופס. אם הכנתם עם מקל הכי נוח זה להחזיק את המקל מעט באלכסון, לזלף על צד אחד ואז לסובב ולזלף על צדו השני.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים