וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות שקדים וקפה

דור משה במתכון פשוט לעוגיות שקדים וקפה בניחוח הל.

מתכון מאת: דור משה, מערכת וואלה

עוגיות שקדים. דרור עינב,
עוגיות שקדים/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לבצק העוגיות
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 260 גרם קמח (2 כוסות פחות 2 כפות)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • חלמון מביצה בגודל L
  • 3 כפות קפה נמס מומס בכף וחצי מים רותחים
  • כפית וחצי הל טחון
  • 80 גרם שקדים קצוצים גס
  • ¼ כפית מלח
  • לציפוי
  • ביצה בגודל L
  • ¾ כוס סוכר חום בהיר (דמררה)

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבצק, בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר במשך 3 דקות, עד שמתקבל קרם תפוח.
  • 2. מוסיפים את החלמון, ממשיכים לערבב ולאחר הטמעתו מוסיפים את הקפה.
  • 3. מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח, המלח וההל ומעבדים עד לקבלת בצק כמעט אחיד. מוסיפים את השקדים ומערבבים להטמעה.
  • 4. מחלקים את הבצק לשניים. כל חתיכת בצק מגלגלים לגליל ארוך, עוטפים בנייר אפייה/ ניילון נצמד ומקפיאים לשעתיים לפחות.
  • 5. מחממים תנור לחום של 170º. מעבירים את הסוכר לצלחת ארוכה ושטוחה.
  • 6. מוציאים את הגלילים המקפיא ומברישים אותם בביצה טרופה. מצפים את גלילי הבצק בסוכר הדמררה, ופורסים את הבצק לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים עד להזהבת העוגיות, בערך 12 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully