פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות שקדים וקפה

      דור משה במתכון פשוט לעוגיות שקדים וקפה בניחוח הל.

      2 מדרגים / 3.52 כוכבים

      עוגיות שקדים ( , דרור עינב)
      עוגיות שקדים ( , דרור עינב)

      מצרכים

      • לבצק העוגיות
      • 200 גרם חמאה רכה
      • 260 גרם קמח (2 כוסות פחות 2 כפות)
      • 100 גרם אבקת סוכר
      • חלמון מביצה בגודל L
      • 3 כפות קפה נמס מומס בכף וחצי מים רותחים
      • כפית וחצי הל טחון
      • 80 גרם שקדים קצוצים גס
      • ¼ כפית מלח
      • לציפוי
      • ביצה בגודל L
      • ¾ כוס סוכר חום בהיר (דמררה)

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת הבצק, בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר במשך 3 דקות, עד שמתקבל קרם תפוח.
      • 2. מוסיפים את החלמון, ממשיכים לערבב ולאחר הטמעתו מוסיפים את הקפה.
      • 3. מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח, המלח וההל ומעבדים עד לקבלת בצק כמעט אחיד. מוסיפים את השקדים ומערבבים להטמעה.
      • 4. מחלקים את הבצק לשניים. כל חתיכת בצק מגלגלים לגליל ארוך, עוטפים בנייר אפייה/ ניילון נצמד ומקפיאים לשעתיים לפחות.
      • 5. מחממים תנור לחום של 170º. מעבירים את הסוכר לצלחת ארוכה ושטוחה.
      • 6. מוציאים את הגלילים המקפיא ומברישים אותם בביצה טרופה. מצפים את גלילי הבצק בסוכר הדמררה, ופורסים את הבצק לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים עד להזהבת העוגיות, בערך 12 דקות.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -