עוגיות שקדים וקפה
דור משה במתכון פשוט לעוגיות שקדים וקפה בניחוח הל.
מצרכים
- לבצק העוגיות
- 200 גרם חמאה רכה
- 260 גרם קמח (2 כוסות פחות 2 כפות)
- 100 גרם אבקת סוכר
- חלמון מביצה בגודל L
- 3 כפות קפה נמס מומס בכף וחצי מים רותחים
- כפית וחצי הל טחון
- 80 גרם שקדים קצוצים גס
- ¼ כפית מלח
- לציפוי
- ביצה בגודל L
- ¾ כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
אופן ההכנה
- 1. להכנת הבצק, בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר במשך 3 דקות, עד שמתקבל קרם תפוח.
- 2. מוסיפים את החלמון, ממשיכים לערבב ולאחר הטמעתו מוסיפים את הקפה.
- 3. מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח, המלח וההל ומעבדים עד לקבלת בצק כמעט אחיד. מוסיפים את השקדים ומערבבים להטמעה.
- 4. מחלקים את הבצק לשניים. כל חתיכת בצק מגלגלים לגליל ארוך, עוטפים בנייר אפייה/ ניילון נצמד ומקפיאים לשעתיים לפחות.
- 5. מחממים תנור לחום של 170º. מעבירים את הסוכר לצלחת ארוכה ושטוחה.
- 6. מוציאים את הגלילים המקפיא ומברישים אותם בביצה טרופה. מצפים את גלילי הבצק בסוכר הדמררה, ופורסים את הבצק לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים עד להזהבת העוגיות, בערך 12 דקות.