עוגיות שקדים רכות

עוגיות קלילות, רכות במידה ונטולות חמאה

מתכון מאת: דורעם גונט, .
עוגיות שקדים. דורעם גונט,
עוגיות שקדים(צילום: דורעם גונט)

מצרכים

  • ל-30 עוגיות:
  • 4 חלבונים, בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 250 גרם שקדים, טחונים לאבקה
  • כוס סוכר
  • חצי כוס קמח
  • כפית תמצית שקדים או תמצית וניל
  • 100 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה

  • 1. בקערה נקייה מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
  • 2. בעזרת מרית מקפלים לתוך הקצף את השקדים הטחונים, הסוכר, הקמח ותמצית השקדים או הווניל, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 3. על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (ואפשר גם משומנת קלות בחמאה, להקלת שחרור העוגיות) מניחים, בעזרת שתי כפיות, תלוליות מהתערובת. מקפידים להשאיר רווחים של 3-4 ס"מ בין התלוליות, כדי לאפשר לעוגיות להתרחב ולתפוח מעט. מפזרים על כל תלולית פרוסות שקדים.
  • 4. אופים בחום של 190 מעלות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בצדדים (כ-20 דקות). מוציאים מהתנור ומצננים על רשת לצינון עוגיות. שומרים בקופסה אטומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully