- 1. בקערה נקייה מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
-
- 2. בעזרת מרית מקפלים לתוך הקצף את השקדים הטחונים, הסוכר, הקמח ותמצית השקדים או הווניל, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
- 3. על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (ואפשר גם משומנת קלות בחמאה, להקלת שחרור העוגיות) מניחים, בעזרת שתי כפיות, תלוליות מהתערובת. מקפידים להשאיר רווחים של 3-4 ס"מ בין התלוליות, כדי לאפשר לעוגיות להתרחב ולתפוח מעט. מפזרים על כל תלולית פרוסות שקדים.
-
- 4. אופים בחום של 190 מעלות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בצדדים (כ-20 דקות). מוציאים מהתנור ומצננים על רשת לצינון עוגיות. שומרים בקופסה אטומה.