נושאים חמים

פרגיות בקארי וחלב קוקוס

אבי ביטון חזר ממסעדת מוג'ו בנתניה עם חשק לאוכל אסיאתי ומכין נתחי פרגית עסיסיים עם קרם קוקוס וקארי שממלאים את כל הבית בריח של המזרח הרחוק.

בימוי ועריכה: עמית טרפוצ'ניק, בבושקה הפקות

מצרכים

  • 600 גרם פרגיות (כרעיים ללא עצם) חתוכות לרצועות
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • 1 כף שטוחה אבקת קארי הודי
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • כף גדושה סוכר חום
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • צרור כוסברה קצוצה
  • פלפלון צ'ילי אדום פרוס דק
  • מלח
  • 4 כפות צ'ילי מתוק
  • להגשה:
  • אורז בסמטי

אופן ההכנה

  • 1.למחבת כבדה יוצקים שמן קנולה וצולים את הפרגיות.
  • 2. מוסיפים למחבת הפרגיות את הקארי והצ'ילי המתוק ומערבבים.
  • 3. מכניסים פנימה את השום ושליש מכמות קרם הקוקוס ומערבבים.
  • 4. מוסיפים ג'ינג'ר קצוץ, סוכר חום, צ'ילי ואת שאר קרם הקוקוס. מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות.
  • 5. מתקנים תיבול, מוסיפים את הבצל הירוק והכוסברה ומגישים בליווי אורז בסמטי.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים