חזה עוף אסיאתי ועסיסי במיוחד
אבי ביטון טועם בר ים סצ'ואן בצפרה של אבי קונפורטי ומגלה שאותה שיטת אידוי תהפוך גם את חזה העוף למושלם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- פרפר חזה עוף שלם חצוי ל-2 נתחים
- כרוב, לאידוי
- למרינדה:
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 3 כפות צ'ילי מתוק
- 5 כפות שמן זית
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
- 1/4 כפית כורכום
- 1כפית שטוחה סוכר
- מעט מלח
- להגשה:
- כרוב לבן פרוס דק
- עלי נענע טריים
- עלי בזיליקום טריים
- בצל ירוק
אופן ההכנה
- 1.מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את חזה העוף מינימום שעתיים ועד לילה במקרר.
- 2. מניחים בתחתית רשת האידוי את עלי הכרוב ומעליהם את חזה העוף. מניחים את רשת האידוי מעל סיר מים רותחים, מכסים ומאדים כ-12 דקות.
- 3. פורסים דק את נתח העוף העסיסי ומגישים לצד הירקות הטריים עם צ'ילי חריף ורוטב סויה איכותי.