חזה עוף אסיאתי ועסיסי במיוחד

אבי ביטון טועם בר ים סצ'ואן בצפרה של אבי קונפורטי ומגלה שאותה שיטת אידוי תהפוך גם את חזה העוף למושלם

מתכון מאת: אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • פרפר חזה עוף שלם חצוי ל-2 נתחים
  • כרוב, לאידוי
  • למרינדה:
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 3 כפות צ'ילי מתוק
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1כפית שטוחה סוכר
  • מעט מלח
  • להגשה:
  • כרוב לבן פרוס דק
  • עלי נענע טריים
  • עלי בזיליקום טריים
  • בצל ירוק

אופן ההכנה

  • 1.מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את חזה העוף מינימום שעתיים ועד לילה במקרר.
  • 2. מניחים בתחתית רשת האידוי את עלי הכרוב ומעליהם את חזה העוף. מניחים את רשת האידוי מעל סיר מים רותחים, מכסים ומאדים כ-12 דקות.
  • 3. פורסים דק את נתח העוף העסיסי ומגישים לצד הירקות הטריים עם צ'ילי חריף ורוטב סויה איכותי.
  • חזה עוף צלוי ברוטב חמאת בוטנים

  • חזה עוף בסומאק עם טחינת קינמון

  • מרינדת בירה, עשבי תיבול ודבש

  • עוף צלוי עם פטנט

  • עוף צלוי עם כרוב ניצנים

  • הקציצות של סבתא סולטנה

  • חזה עוף במרינדת תפוזים וסילאן

  • סיר של כל הלילה

  • פרגיות וירקות בגלימת בצק

  • עוף בקולה ודבש

  • תבשיל עוף ממולא, קציצות וטחולים

  • גולאש עם שוקי עוף

  • קציצות עוף על מצע תפוחי אדמה של סבתא צילה

  • כבד אווז עם תפוחי עץ בקרמל וקלבדוס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully