וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחי בקר עם גרגרי חומוס

תבשיל מרוקאי עשיר מנתח עסיסי ונוח לבישול, וגרגירי חומוס

מתכון מאת: מתכונים לחג

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג בשר ראש (לחי בקר) חתוך לקוביות בגודל בינוני
  • 1 כוס גרגירי חומוס שהושרו לילה במים (או 2 כוסות חומוס מבושל מוקפא)
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 פלפל ירוק חריף חתוך גס
  • 2 פלפלים מתוקים מיובשים, מנוקים מזרעים
  • 2 ראשי שום מופרדים לשיניים קלופות
  • 1 כפית גדושה כמון טחון
  • ½ כפית קינמון טחון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • ½ צרור כוסברה

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את קוביות הבשר במים כ-30 דקות. שופכים את המים ושוטפים היטב את הבשר.
  • 2. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את החומוס, השום, הפלפל הירוק החריף והתבלינים (פלפל מיובש, פפריקה, קינמון, כמון, פלפל שחור).
  • 3. שופכים מים לתוך הסיר עד גובה הבשר והחומוס ומביאים לרתיחה.
  • 4. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים וחצי או עד שהבשר נימוח והרוטב מסמיך. אם הרוטב לא מספיק סמיך ממשיכים לבשל ללא כיסוי עד שחלק מהנוזלים מצטמצמים. טועמים ומוסיפים מלח רק אם צריך.
  • 5. לפני ההגשה מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, בוחשים ומגישים.
  • *ניתן להכין את התבשיל גם יומיים לפני ערב החג. טעמו רק ישתבח.
  • תבשיל עוף ואורז בסיר אחד

  • תבשיל טלה, חצילים וירקות בניחוח קינמון

  • חורשט סבזי

  • טבחה בלקרעה

  • תבשיל בצל, שעועית ואונטריב (בסל ולוביה)

  • תבשיל אונטריב ופריקי

  • אריסה טריפולטאית

  • תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי

  • קדירת בשר וגרגירי חומוס ביין לבן

  • אסאדו בתנור בקלי קלות

  • ביף בורגיניון

  • גולאש ארטישוק ירושלמי

  • לחי בקר ביין אדום עם קרם כרובית

  • סופריטו קציצות פריקי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully