וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל טלה, חצילים וירקות בניחוח קינמון

כתף טלה עם חצילים שנאפית בתנור במשך שעות עד שמתקבל טעם עמוק, מרוכז ומנחם

מתכון מאת: איציק ופיני לוי, מערכת וואלה

תבשיל אורפלי של  בשר חצילים ועגבניות. נמרוד סונדרס
תבשיל אורפלי של בשר חצילים ועגבניות

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1-1.5 ק"ג כתף טלה חתוך לחתיכות גדולות או נתח מס' 5 באותו משקל, פרוס
  • 7 עגבניות בשלות פרוסות גס
  • 10 בצלים קטנים יבשים פרוסים
  • 1 קופסה רסק עגבניות קטנה
  • כף נענע יבשה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • 1/3 כוס שמן
  • 2 חצילים קלופים חצויים לאורך על 4 חלקים ומטוגנים עד שחום
  • כוס מים רותחים
  • 5 עלי נענע טריים רק העלים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר שטוח מסדרים חצי מכמות הבצל מעל מחצית מכמות העגבניות.
  • 2. מפזרים מעל חצי כף נענע יבשה, את השמן את רסק העגבניות, מעט מלח וחצי מכמות התבלינים.
  • 3. מניחים מעל את נתחי הבשר ושאר הירקות באותו סדר (בצל ומעל עגבנייה).
  • 4. מתבלים שוב עם שאר התבלינים. מוסיפים כוס מים רותחים מביאים לרתיחה מנמיכים אש ומוסיפים את עלי הנענע הטריים ומבשלים על אש קטנה כשעה.
  • 5. מסדרים מעל את החצילים המטוגנים, סוגרים היטב את הסיר, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות.
  • 6. לאחר כ-20 דקות מנמיכים את חום התנור ל-110 מעלות וממשיכים לבשל בתנור עוד כ-5 שעות. מגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully