לחם שום וגבינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 800 גרם קמח
- 1 שקית שמרית (או 2 כפות שמרים שהומסו במים פושרים עם חצי כפית סוכר)
- 1 ביצה
- 1/4 כוס שמן
- 1 כוס חלב
- 3/4 כוס מים פושרים
- 9 שני שום כתושות
- 1 כוס גבינה חריפה מגוררת
- 2 כפות אורגנו
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח והשמרית, מוסיפים את הביצה והשמן ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים והחלב, ולשים עד לקבלת בצק גמיש.
- מכסים במגבת ומשהים להתפחה עד הכפלת הנפח.
- מוסיפים לבצק את השום והגבינה. לשים שוב ומכפילים נפח שוב.
- משמנים היטב קופסאות שימורים ריקות בגודל בינוני במרגרינה מומסת. מחלקים את הבצק כך שהוא ממלא חצי מנפח כך קופסא. מניחים להתפחה, עד שהבצק ממלא 3/4 מנפח הקופסא.
- מוציאים את הבצק. מורחים בחלמון ומפזרים מעל אורגנו.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, למשך 35 דקות.