- מבשלים את תפו"א במים עד שמתרככים. מסננים ושומרים את המים. מועכים למחית.
- מפוררים את השמרים עם 4 כפות מים מעט חמים, מניחים כ-5 דקות ומערבבים שוב.
- מחחמים מחצית מהחמאה במחבת.
- בקערה גדולה מעררבים את נוזל בישול תפו"א, מחית תפו"א, שמרים, חמאה מומסת, בצלית, סוכר ומלח.
- מוסיפים מחצית מן הקמח ומערבבים. מוסיפים את יתרת הקמח לאט, ומערבבים היטב. ממשיכים להוסיף קמח עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה ככדור. הוא צריך להיות רך ומעט דביק.
- לשים את הבצק ומניחים לו לתפוח.
- לאחר שתפח לשים על משטח מקומח עד שהוא רך מאוד, אלסטי ויוצר כדור, כ-5-7 דקות.
- מניחים בעקרה משומנת. מכסים במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח במקום חמים עד שנפחו נכפל, כשעה-שעה וחצי.
-
- מברישים תבנית טבעתית בחמאה (אם אין תבנית כזו, ניתן לאפות בתבנית עגולה רגילה ולהניח כוס
- במרכז).
- מתיכים את שאר החמאה.
- מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ולשים רק כדי להוציא את האוויר, 15-20 שניות. מכסים את הבצק ומניחים כ-5 דקות. (בשלב זה הבצק שביר מאוד, אז נהגו בו בעדינות).
- בידיים מקומחות נוטלים מהבצק פיסות. מגלגלים כל פיסה בין כפות הידיים עד שנוצר כדור חלק. מגלגלים כל כדור בחמאה המותכת. מעבירים לתבנית. יש להשאיר רווחים בין כל כדור.
- מכסים את התבנית עם מגבת יבשה ומניחים לתפוח במקום חם, כ-40 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את הכיכר עד שצבעה חום זהוב והלחם מתחיל להתכווץ
- פנימה מדפנות התבנית, 40-45 דקות. מניחים לצינון קל על רשת ומוציאים בזהירות
- מהתבנית.