וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם תפוחי אדמה ועירית

מתכון מאת: אבי וקסמן ועפר פיין,waksman@netvision.net.il

פאקורה: תפוחי אדמה מושלמים במעטה פריך. נמרוד סונדרס
פאקורה: תפוחי אדמה מושלמים במעטה פריך

מצרכים למתכון

  • 250 גרם תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים
  • 15 גרם שמרים טריים
  • 4 כפות מים חמימים
  • 125 גרם חמאה לא מלוחה
  • 1 צרור גדול של בצלית (עירית), קצוצה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 425 גרם קמח

אופן ההכנה

  • מבשלים את תפו"א במים עד שמתרככים. מסננים ושומרים את המים. מועכים למחית.
  • מפוררים את השמרים עם 4 כפות מים מעט חמים, מניחים כ-5 דקות ומערבבים שוב.
  • מחחמים מחצית מהחמאה במחבת.
  • בקערה גדולה מעררבים את נוזל בישול תפו"א, מחית תפו"א, שמרים, חמאה מומסת, בצלית, סוכר ומלח.
  • מוסיפים מחצית מן הקמח ומערבבים. מוסיפים את יתרת הקמח לאט, ומערבבים היטב. ממשיכים להוסיף קמח עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה ככדור. הוא צריך להיות רך ומעט דביק.
  • לשים את הבצק ומניחים לו לתפוח.
  • לאחר שתפח לשים על משטח מקומח עד שהוא רך מאוד, אלסטי ויוצר כדור, כ-5-7 דקות.
  • מניחים בעקרה משומנת. מכסים במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח במקום חמים עד שנפחו נכפל, כשעה-שעה וחצי.
  • מברישים תבנית טבעתית בחמאה (אם אין תבנית כזו, ניתן לאפות בתבנית עגולה רגילה ולהניח כוס
  • במרכז).
  • מתיכים את שאר החמאה.
  • מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ולשים רק כדי להוציא את האוויר, 15-20 שניות. מכסים את הבצק ומניחים כ-5 דקות. (בשלב זה הבצק שביר מאוד, אז נהגו בו בעדינות).
  • בידיים מקומחות נוטלים מהבצק פיסות. מגלגלים כל פיסה בין כפות הידיים עד שנוצר כדור חלק. מגלגלים כל כדור בחמאה המותכת. מעבירים לתבנית. יש להשאיר רווחים בין כל כדור.
  • מכסים את התבנית עם מגבת יבשה ומניחים לתפוח במקום חם, כ-40 דקות.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את הכיכר עד שצבעה חום זהוב והלחם מתחיל להתכווץ
  • פנימה מדפנות התבנית, 40-45 דקות. מניחים לצינון קל על רשת ומוציאים בזהירות
  • מהתבנית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully