תבשיל טלה בבירה
קדירת טלה בבירה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 2 קילו שוק טלה פרוס לפרוסות בעובי 5-4 ס"מ
- 2 בקבוקי בירה
- 4 גזרים חתוכים לרצועות עבות באורך 4 ס"מ
- 4 כפות סוכר חום
- 1-2 כפות דבש
- סלרי פרוס גס
- 3 כפיות זרעי כוסברה
- 10 שיני צפורן
- 4 שיני שום פרוסים גס
- בוקה-גרני הכולל טימין, רוזמרין, פטרוזיליה, עלה דפנה
- 10 בצלים קטנים
- 2 כרישות פרוסות גס
- 3 כפות קמח
- מעט שמן-זית
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- מערבבים את כל החומרים - חוץ מהבצלים והכרישות - ושומרים במקרר כ-24 שעות. מוציאים ומייבשים את נתחי הבשר. מטגנים עם מעט שמן זית כדקה כל צד.
- מטגנים את הבצלים והכרישות במעט שמן זית, מוסיפים כ- 3 כפות קמח, מטגנים עוד כדקה ומוסיפים את הנוזלים ושאר המרכיבים. מתבלים ומעבירים לתנור מחומם ל-170 מעלות ואופים כ-4 שעות.